24 часа Арабаджиеви арестувани с 26 телефона и 60 хил.

...
24 часа Арабаджиеви арестувани с 26 телефона и 60 хил.
Коментари Харесай

Цветанов е жертва на манипулация с реални и офертни цени на Артекс, Частни оръжейници източили милиони в афера с Кинтекс

24 часа

Арабаджиеви задържани с 26 телефона и 60 хиляди евро джобни

26 телефона са открити у Маринела и Ветко Арабаджиеви при задържането им в Испания. Било е като телефонна централа, заяви зам. основният прокурор Иван Гешев в четвъртък. Апаратите са открити в къщата на Георги Семерджиев-Жоро Шопа, където хотелиерите бяха задържани на 7 март по следствие на Специализираната прокуратура за данъчни закононарушения и пране на пари.

Труд

Цветанов е жертва на операция с действителни и офертни цени на " Артекс "

Всички жилища в новия му блок са изповядани на под 1000 евро на квадрат, сподели следствие на " Труд ".

Монитор

Частни оръжейници източили милиони в спекулация с " Кинтекс "

Специализираната акция на прокуратурата в офисите на " Кинтекс " е извършена след сигнал по осъществена проверка от Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ). Става въпрос за контракти за продажба на оръжие от предприятието към Индия и други страни. Това съобщи зам.- основният прокурор Иван Гешев.

Още рано сутринта маскирани ченгета и спецпрокурори влязоха в постройката на " Кинтекс " на ул. " Джеймс Баучер " 66 в столицата. До нея беше паркиран микробус на обвиняването, а най-малко пет патрулки стояха в локалното платно.

Стандарт

Прибраха шефове на таксиметрови компании в Пловдив

5 млн. лева налози са били укрити от таксиметрови компании в Пловдив, откри огромната инспекция, която стартира в сряда в града под тепетата, оповестява БГНЕС. При интервенцията, ръководена от данъчни чиновници и " Икономическа полиция ", се проверяват таксиметровите компании в града за укриване на обороти, неплащане на налози и практикуване на активност с подправени разрешителни.

Проверката е против четири сдружения. Две от тях са се помещавали в постройката на ДАИ.

" Шестима шефове на таксиметрови компании в Пловдив са арестувани, само че по всичко проличава, че те са подставени лица ", съобщи на брифинг окръжният прокурор Румен Попов. Всички задържани са обществено слаби, а някои - и необразовани.

Сега

България трансформира религиозния си закон по искане на Турция

" Проектът на България за ремонти в религиозния закон беше против всички типове съществени права и свободи и нарушаваше правата. Турция беше принудена да се намеси и се наложи България да внесе промени ", съобщи външният министър на южната ни съседка Мевлют Чавушоглу в обществена тирада, заяви offnews.bg.

Чавушоглу уточни, че " в този момент Главното мюфтийство има някои задължения, в подмяна на тях желаеха да продадат личните му парцели " и в опит да се откри решение, той още веднъж се свързал със София. Но с кого - не посочи. В словото си в центъра за публично обучение Чавушоглу сподели, че Анкара " денонощно работи за ползите на турските общности в чужбина и това един от целите на външната политика на страната ".

Капитал дейли

И лицето на антикорупцията се оказа " необяснимо " богато

" Искаме всичко да се разрови открай докрай, с цел да няма никаква капка подозрение, че сме ревизирали всичко. " С тези думи ръководителят Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев искаше да показва волята да извърши безапелационна инспекция на аферата " Апартаментгейт ", довела до оставките на Цветан Цветанов, Цецка Цачева и двама зам.-министри.

Встрани от потвърдената ниска успеваемост и предубедени дейности на КПКОНПИ, поръчката на Пламен Георгиев, че ще организира обективно следствие, олеква още повече поради обстоятелството, че самият той дължи редица отговори за имущественото си положение.

Дума

Анкара призна, че се е намесила в Закона за вероизповеданията

Турция се е намесила в поправките в Закона за вероизповеданията, признат на второ четене през днешния ден в Народното събрание. Това призна външният министър на Турция Мевлют Чавушоуглу, представен от Анадолската организация. Депутатите взеха решение през днешния ден непознатите дарения за вероизповеданията да не бъдат неразрешени, макар че за това упорстваха от " Обединени патриоти ".

Според Анадолската организация, Чавушоглу е декларирал по време на тирада в Текирдаг през вчерашния ден вечерта, че Анкара е в контакт със София за намиране на решение за задълженията на Главното мюфтийство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР