24 часа Агенция улови 8104 българи, върнали се от Европа

...
24 часа Агенция улови 8104 българи, върнали се от Европа
Коментари Харесай

Агенция улови 8104 българи, върнали се от Европа за 7 дни. Къде са? Транспортен ад по границата

24 часа

Агенция " улови " 8104 българи, върнали се от Европа за 7 дни. Къде са?

От 21 421 души с телефони с българска симкарта и/ или употребили български на телефона си, които са били сред 11 и 17 март в европейски страни, 8104 са се върнали в България.

Това са резултатите от разбор, изработен от цифровата маркетингова организация Brand New Vision, формален сътрудник на полската компания за мобилен маркетинг Selectivv.

Българската организация гратис е работила върху този разбор и го даде на " 24 часа ". Екипът ни от своя страна помоли за позволение шефа на организацията Славина Миленова да дадем техните данни на Националния действен щаб за борба ковид и Министерство на вътрешните работи.

Труд

Транспортен пъкъл по границата

Проблем с доставките на храни и артикули у нас се задава поради безпорядък по границите. Транспортни компании описаха пред " Труд ", че водачите им са спирани от работа и пращани под карантина, тъй като здравните и граничните управляващи не знаят по какъв начин да ползват заповедта на Министерството на здравеопазването за периода на карантина на българските водачи, които идват от рискови държани и би трябвало да разтоварват стока у нас.

В момента от нашите водачи, които идват от рискови страни, на влизане в България се изисква да попълнят клетвени заявления за престой под карантина. Според здравните инспектори, водачите би трябвало да напишат в декларацията времето, което възнамеряват да останат в България до идващия курс. Т. е. те изискват от всеки водач самичък да уточни какъв брой дни ще стои под карантина - 2, 3 - 5 или повече дни.

Монитор

По пазарите в София: Продавачите с маски, възрастните купувачи - не

На множеството от сергиите на най-голямото пазарище в столицата са сложени табелки за отдалеченост от метър и половина сред хората на опашката. На вратите на магазинчетата пък има инструкции, че вътре се пуска единствено по един клиент. Купувачите умерено се редят на опашки и даже употребяват престоя пред павилиончетата за сладка раздумка и разбор на ограниченията против ковид и последната численост на инфектираните.

Търговците на пазара не оферират на клиентите си дезинфектанти, каквато процедура към този момент вкараха някои от огромните вериги за хранителни артикули, както и даже притежатели на дребни квартални магазинчета.

Сега

Горанов: До момента загубите от доходи в бюджета са за 3 милиарда лева

По първични оценки загубите от доходи в бюджета поради пандемията COVID-19 са за към 3 милиарда лева, само че евентуално сумата ще набъбне. Това съобщи по бТВ финансовият министър Владислав Горанов. Той неколкократно уточни, че страната има задоволително запаси да резервира функициите си в спешната обстановка. Няколко десетки милиона са вложени в здравна техника и персонални препазни средстав, в активността на службите за сигурност и здравните експерти.

Вероятно ще се наложи актуализация на бюджета, само че не може още на третия ден от рецесията да кажем с какъв брой, тъй като още не ни е ясно какъв брой ще изхарчим идващите месеци, сподели финансовият министър.

Капитал

Вие разбрахте ли какво гласувахме?

След траяло близо осем часа съвещание комисията по правни въпроси одобри на второ четене плана на закона за ограниченията по отношение на изключително състояние.

Депутатите разгледаха 19 оферти на разнообразни народни представители, като седем от тях бяха на депутати от ГЕРБ, образували се в разнообразни конфигурации. Управляващите даже бяха внесли напълно нов текст на плана, гласуван в пленарна зала.

Дума

Маски в аптеките чак след седмица

Маски в аптеките за жителите ще има след седмица, даде обещание вицепремиерът Томислав Дончев. Той оправда неналичието на защитни средства за хората против ковид с това, че за страната било приоритет да обезпечи защитни маски, дрехи, ръкавици и калцуни за персоналните лекари, медиците в лечебните заведения, полицията, пожарната, граничната полиция и митничарите.

Създадена е организация за доставка на защитни материали - наше произвеждане и импорт, разгласи шефът на пожарната Николай Николов. Той рапортува за милиони бройки - създадени, предстоящи и контрактувани защитни средства против болестта, в това число от Китай, Индия и Виетнам.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР