24 часа 28 суперкамери засичат коли, номера, радарите на шофьорите

...
24 часа 28 суперкамери засичат коли, номера, радарите на шофьорите
Коментари Харесай

28 суперкамери засичат коли, номера, Георги Първанов: Едно разследване на сделката с ЧЕЗ

24 часа

28 суперкамери засичат коли, номера, радарите на водачите не ги усещат

28 суперкамери, които снимат по трима извършители по едно и също време, стартират да управляват придвижването по пътищата.

Министерство на вътрешните работи закупи мощните устройства през 2017 година за 1,3 млн. лева Камерите към този момент са разпределени по регионалните дирекции в страната, а униформените са подготвени за работа с тях. Те се придвижват в куфар и се поставят край пътя. Засичат извършители до 600 метра.

Труд

Георги Първанов: Едно следствие на договорката с ЧЕЗ

Георги Първанов разяснява тематиката за продажбата на ЧЕЗ. Според него това, което се приказва за договорката, е подозрително и несериозно и едно следствие би дало повече информация.

Първанов счита, че оставката на министъра е закономерна, само че Теменужка Петкова е просто " бушон ".

Монитор

Стотарка дневно за търговец на мартеници

По 100 лв. дневно приблизително изкарват продавачите на мартеници в София, описаха пред " Монитор " търговци. Те се оплакаха, че алъш-веришът върви все по-трудно през последните няколко години, откакто всеобщо в комерсиалните вериги към този момент се продават мартеници. " На всяка каса има многообразие от китайска стока, не са толкоз красиви като ръчно направените - изплетени и нагласени от нас, само че пък са по-евтини ", описа Илияна Спасова. Тя от години е в този бизнес и познава тънкостите му.

Стандарт

И електрическите автомобили са коз за втора АЕЦ

" Бездействието за построяването на АЕЦ " Белене " е закононарушение. Народното събрание би трябвало да гласоподава отпадането на мораториума и това е доста по-голям въпрос от Народния съд. Трябва водачество, воля и темперамент за взимането на управническо решение ". Това съобщи президентът Георги Първанов (2002-2012) на полемиката " АЕЦ Белене - ключ към сигурността и развиването на България ". Политическата групировка АБВ предложения енергийни специалисти, които демонстрираха разнообразни модели на създаване на втората атомна централа.

Сега

Разходите на Национален осигурителен институт за болнични надвишиха половин милиарда лева

Разходите за болнични единствено на Националния застрахователен институт, който заплаща след третия ден, към този момент надвишават половин милиарда лева, демонстрира предварителният доклад за осъществяването на бюджета на държавното публично обезпечаване за м.г. Сумата се е нараснала с още 12% и през 2017 година към този момент е 508.8 млн. лева Броят на платените компенсации за краткотрайна нетрудоспособност е 3.161 млн. към края на декември, с над 305 хиляди повече по отношение на 2016 година Само преди няколко години броят на болничните листове беше под 2 млн.

Капитал дейли

София и колите: когато няма мърдане

Всяка заран по-раннобудните жители на един от блоковете в жк " Дружба " в София играят особена утринна гимнастика. Колите на паркинга начело са подредени в три редици, като тези по средата са освободени от скорост и постоянно има най-малко едно свободно място. За да излезе някой от спрелите в профил, би трябвало да избута тези по средата напред, или обратно, тъй че да си освободи място. Този неуместен танц се играе и на други места в София и дружно със счупените чистачки и спуканите гуми е доста забележима илюстрация на един все по-сериозен проблем - градът се задръсти от коли. И по всичко проличава, че това е единствено началото - колите ще стават повече, тъй като политиката на страната е да предизвиква използването им.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР