24 български фехтовачи ще се включат в международния сателитен турнир

...
24 български фехтовачи ще се включат в международния сателитен турнир
Коментари Харесай

Националите ни по фехтовка откриват новия сезон с международен турнир в Пловдив

24 български фехтовачи ще се включат в интернационалния сателитен шампионат по сабя, който ще се организира този уикенд в Пловдив. В конкуренцията ще вземат участие 88 състезатели от повече от 20 страни, а за нашите национали това ще е първи старт за новия сезон.

В събота, 21 септември, сили ще премерят мъжете, а на 22-ри, неделя, на пътеките излизат дамите. Турнирът ще се организира в състезателен комплекс С.И.Л.А., а дуелите стартират в 10:30 ч. в събота и в 10:00 ч. в неделя.

Страната ни ще бъде показана от най-перспективните и опитни кадети и кадетки, младежи и девойки, мъже и дами. Класиралите се до осмо място в шампионата получават точки, годни за международната класация и усилват шанса си за присъединяване в олимпийските игри през идната година.

“Най-големите ни упования са свързани с Олга Храмова, която е шампионка от последната Балканиада и носителка на сребърен орден от миналогодишния сателитен шампионат в Пловдив, - сподели треньорът на националния ни тим Ивайло Воденов. – Очакваме Олга да повтори триумфа си. При мъжете се надяваме на доста положително показване от Иван Мандов и Христо Ефимов.”

Сред участниците в Пловдив ще бъдат деветият в международната класация Сандро Базадзе от Грузия и 33-тата Анна Башта от Азербайджан. Сателитният шампионат се организира под егидата на Световната федерация по фехтовка, а уредник е Българската федерация по фехтовка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР