24 696 сигнала са били предадени от тел. 112 към

...
24 696 сигнала са били предадени от тел. 112 към
Коментари Харесай

Над 24 000 сигнала са предадени към Столичната община от тел. 112 за половин година

24 696 сигнала са били предадени от тел. 112 към Столичната община за първото полугодие на годината . Това заяви шефът на " Национална система 112 " Цветомир Цеков във връзка подписването на обновено съглашение за съдействие сред Дирекция " Национална система 112 " - Министерство на вътрешните работи и Столичната община.

От тях 14 140 са се отнасяли съответно за общината , а останалите са касаели намесата на службите за незабавно реагиране, при които общината е оказала подпомагане.
 Телефон 112 към този момент е наличен за хора с увреждания
Телефон 112 към този момент е наличен за хора с увреждания

Интернет услуга оказва помощ на незрящи и хора с повреден слух

Най-много са сигналите, свързани с закононарушения срещу личността, пожари, транспортни катастрофи , произшествия с животни и медицинските произшествия на детски заведения, учебни заведения и общински здания.

Цеков заяви, че се работи по основаването на първата у нас общинска полиция и дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита ".

Кметът на София Йорданка Фандъкова посети Районен център 112 София, където се срещна с механизма на приемане, култивиране и предаване на сигналите към службите за незабавно реагиране и общинските администрации, беседва с оператори и им благодари за професионализма.
 По-малко подправени повиквания на телефон 112
По-малко подправени повиквания на телефон 112

Единният номер действа у нас към този момент 10 години
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР