24 500 души са заявили желание в продължение на месеци

...
24 500 души са заявили желание в продължение на месеци
Коментари Харесай

Над 24 000 души искат да живеят без ток и топла вода на ирландски остров

24 500 души са декларирали предпочитание в продължение на месеци да живеят без ток и топла вода на необитаемия ирландски остров Грейт Бласкет.

В началото на януари на уеб страницата на острова се появи информация, че се търсят двама души (двойка или двама приятели), които от април до октомври да живеят там, да поддържат трите къщи за посетители и да ръководят единственото кафене.

Ще им бъде обезпечена храна, заслон и заплащане, което ще е обект на в допълнение договаряне. Те обаче ще би трябвало да живеят без непрекъснат достъп до електричество и топла вода. Вятърна турбина ще им обезпечава електричество, задоволително за зареждане на мобилните им телефони, само че извънредно незадоволително за други цели, по тази причина за осветяване ще би трябвало да употребяват свещи.

 Над 24 000 души желаят да живеят без ток и топла вода на ирландски остров
© Twitter @island_lesley

До момента по обявата са кандидатствали 24 500 души, заяви притежателят на къщите за посетители и кафенето Били О`Конър пред ирландското радио Ар Ти И. Сред тях има хора от Австралия, Южна Африка и Аляска. Островът се намира единствено на няколко километра от западното крайбрежие на Ирландия. Той е с повърхност от малко над 4 квадратни километра, само че с красивите си гледки, чистия въздух и изворна вода дава прелестни условия за отмора. В най-натоварените летни дни той е посещаван от към 400 души на ден.



Били О`Конър и партньорката му Алис Хейс живеят на прилежащ полуостров и през лятото провеждат и пътувания с лодка до Грейт Бласкет. Те пускат обявата, тъй като Лесли Кехоу и Гордън Бонд, които през 2019 година са отговаряли за поддръжката на кафенето и къщите за посетители, са се отказали по " практични аргументи ", заяви Си Ен Ен.

Въпреки това Лесли и Гордън са изиграли значима роля за популяризирането на острова като туристическа дестинация, тъй като в продължение на месеци са споделяли в профилите си в обществените мрежи фотоси и видео, разкриващи хубостта на природата там. Те са описвали както хубавите си мигове на острова, по този начин и моментите, в които са били доста натоварени поради дългите опашки пред кафенето и непрекъснатата претовареност на къщите за посетители.

 Над 24 000 души желаят да живеят без ток и топла вода на ирландски остров
© Twitter @island_lesley

Двамата към този момент са вкъщи в Килдеър, близо до Дъблин, само че в никакъв случай няма да не помнят престоя си на острова и възнамеряват в бъдеще да го посещават постоянно. Пред Си Ен Ен Лесли Кехау описа по какъв начин се е чувствала там. " Свикнах да се окъпвам със студена вода. Ако започнеш деня си със студена вода най-малко знаеш, че това е моментът от деня, в който ти е най-студено. Кожата и косата ми изглеждаха необикновено, цялостното ми здравословно положение доста се усъвършенства ", показа тя.

До две седмици ще се разбере кои ще са новите жители на острова.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР