24 000 км, 49 държави, милиони деца, спортисти и световни

...
24 000 км, 49 държави, милиони деца, спортисти и световни
Коментари Харесай

Стартира световния пробег на мира за Европа

24 000 км, 49 страни, милиони деца, спортисти и международни водачи вземат участие в най-голямата щафета на европейския континент, която с Пламтяща факла трансформира фантазията за международен мир в действителност.

Шри Чинмой, oснователят на Пробега на Мира "Peace Run ", споделя:

"Мирът не значи неявяване на война. Мирът е наличие на обич, естетика, наслада и единение. "
Световният Пробег ще покрие 5-те континента, като започва публично европейския си маршрут в град Лисабон на 1 март. Факелът на Мира ще бъде излъчен от ръка на ръка, преминавайки през 6 огромни града в Португалия и изминавайки към 400 км. В самодейността ще се включат почти 2000 души и деца от 13 учебни заведения. Щафетата приключва в Прага, Чехия, на 6 октомври 2020г.

В България интернационалният тим на "Peace Run " влиза на 13 май през граничен пункт Кулата. За 7 дни бегачите ще изминат с Факела на Мира към 700 км. до финала на маршрута, който ще бъде на 19 май в Бургас.

Част от обитаеми места, през които ще мине международната щафета у нас, са: Гоце Делчев, Доспат, Широка Лъка, Чепеларе, Смолян, Златоград, Кърджали, Хасково, Елхово, Малко Търново, Царево, Созопол и Бургас.

Шри Чинмой (международно приет като мъдрец, художник, стихотворец и спортист) посвещава живота си на построяването идеалите за международен мир и единение. Той дава началото на многочислени начинания, сплотяващи хора от разнообразни култури, като последовател на концепцията, че спортът е един от най-мощните принадлежности за поощряване на световната естетика.

От 1987 година, когато Шри Чинмой основава Пробега на Мира, Факелът е минава през повече от 150 страни по целия свят. Милиони хора, деца, бегачи и международни политически водачи са взели присъединяване в интернационалната щафета. За тези 32 години са изминати почти 500 000 км, което се равнява на повече от 14 обиколки към Земята.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР