236 000 са безработните у нас по данни на Агенцията

...
236 000 са безработните у нас по данни на Агенцията
Коментари Харесай

Бум на безработни заради коронавируса

236 000 са безработните у нас по данни на Агенцията по заетостта.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4076
„ За вчерашния ден имаме доста висока цифра на новорегистрираните в бюрата по труда. Общо за страната са били 7 138. Около 5 000 от тях са посочили, че тяхната регистрация е свързана косвено или пряко с кризата покрай епидемията от коронавирус”. Това заяви в ефира на „ Събуди се” по Нова телевизия Кремена Калчева от Агенцията по заетостта.

В Плевен за 13 дни извънредно положение са засегнати 532 души

На въпрос каква част от безработните са се прибрали от чужбина, Калчева заяви, че регистрация в Бюрата по труда се прави от около 1% от тези хора.

Тя отново напомни, че има онлайн възможност за регистрация в Бюрата по труда и че срокът е по-дълъг заради въведеното извънредно положение в страната.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4076  Премиерът на Швеция: Трябва да се подготвим за хиляди смъртни случая от COVID-19 Премиерът на Швеция: Трябва да се подготвим за хиляди смъртни случая от COVID-19  Ето по какъв начин коронавирусът ни разболява Ето по какъв начин коронавирусът ни разболява  Коронавирусът не понижи нивото на принуждение в Мексико Коронавирусът не понижи нивото на принуждение в Мексико
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР