234 фирми, кандидатствали за финансиране по схемата "Умения" на оперативната

...
234 фирми, кандидатствали за финансиране по схемата "Умения" на оперативната
Коментари Харесай

234 фирми са одобрени по схемата Умения за обучение на персонал

234 компании, кандидатствали за финансиране по схемата "Умения " на оперативната стратегия "Развитие на човешките запаси ", към този момент са утвърдени и ще сключат контракти за близо 30 милиона лв.. Парите са за образование на наетия личен състав.

Схемата "Умения " е в помощ на бизнеса, с цел да взема решение един от главните си проблеми - неналичието на квалифицирани фрагменти, съобщи БНР.

Най-много са утвърдените компании от секторите "Информационни технологии "; "Производство на облекло ", хранителни артикули, лечебни заведения и от бранша "Финансово обезпечаване ".

Очаква се след осъществяване на плановете 18 000 заети да са минали през надграждащи образования, сподели заместник-социалният министър Зорница Русинова.

По думите ѝ по този метод се дава опция за професионални образования, придобиване на основни компетентности и на характерни умения. По този метод ние ще можем да обхванем целия личен състав в едно дружество. "Извън експертите, да кажем в една IT компания, програмистите естествено могат да бъдат подготвени в границите на характерните образования, само че, да кажем обща администрация, HR или финансистите във компанията също могат да минат образование ", разяснява зам.-социалният министър.

Тъй като подадените качествени планове са повече от утвърдените, ще се търси опция да се обезпечат още 5 милиона лв. от оперативната стратегия по тази скица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР