233-ма души са били осъдени по актове на кандидата за

...
233-ма души са били осъдени по актове на кандидата за
Коментари Харесай

233-ма осъдени по актове на Гешев за 10 години

233-ма души са били наказани по актове на претендента за основен прокурор Иван Гешев от 2006 до 2016г. - интервала, в който той е работил в Софийската районна и Софийската градска прокуратура. Пак за тези 10 години той е написал 4218 постановления по досъдебни производства и 2969 акта по преписки, също и 230 обвинителни акта. Участвал е и в 711 правосъдни съвещания.

Данните бяха показани от Даниела Машева, която е началник на Комисията по атестирането и състезанията (КАК) към Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет. Комисията се събра през днешния ден, с цел да приготви план за отчет за професионалните качества на заместител основния прокурор Иван Гешев.

На 22 юли тази година той единомислещо (с 11 гласа ЗА) бе номиниран за основен прокурор от Прокурорската гилдия. Част от процедурата е КАК да създаде план за отчет за професионалните му качества, който на 9 октомври ще бъде показан на Прокурорската гилдия.

Пак от статистическите данни излиза наяве, че по времето, когато е бил отпред на Специализираната прокуратура от 2016 до 2018г. той се е произнесъл по 1793 административни преписки, 729 писма на жители, и е направил 62 оферти за законодателни промени до основния прокурор. Също по този начин е издал и 44113 заповеди от административен темперамент.

Изводът в отчета е, че Гешев има високи професионални качества и прецизно извършва отговорностите си. Той също по този начин е притежател на изключителни умения за работа в екип и съумява да ги стимулира. Получил е и самопризнания от редица институции, с които е работел. 

Иван Гешев участва на съвещанието на КАК. " Тези, които чакаха отрицателни резултати, ще останат разочаровани и би трябвало да си намерят други сегменти ", съобщи той. Кандидатът за основен прокурор благодари на тези, които са го подкрепили, както и на тези, които не са. " Моето схващане е, че с цел да се реализиран резултати, би трябвало да има взаимоотношение и колегиалност ".

При представянето на плана за отчет стана ясно, че до Висш съдебен съвет са изпратени 73 мнения по отношение на кандидатурата на Гешев, като в 68 от тях той е бил подсилен. 

Пак в плана за отчет излиза наяве, че до момента в който е бил в Софийска районна и в Софийска градска прокуратура, той е следил каузи с огромна правна и фактическа трудност. Много добре е работел в екип. През годините той е усъвършенствал своите професионални качества, минавайки през 3 курса на образование в Националния институт за правораздаване. Проектът за отчет единомислещо бе признат от 10-имата присъстващи членове на КАК. 

Иван Гешев отхвърли да разяснява след съвещанието с аргумента, че сега е в процедура по желание на основен прокурор. Той заяви обаче, че до края на седмицата може да станат ясни резултатите от инспекцията за замлъкването на стратегия " Хоризонт " в петък сутринта. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР