232 500 електромобила са продадени в САЩ за първите 9

...
232 500 електромобила са продадени в САЩ за първите 9
Коментари Харесай

63% ръст на продадените в САЩ електромобили за първите 9 месеца на 2018 г.




232 500 електрическия автомобил са продадени в Съединени американски щати за първите 9 месеца на 2018 година, което е с 63 на 100 повече от същия интервал на 2017 година, сочат данните на профилирания уебсайт EV-volumes.com. 63% от продадените коли са единствено с електрическо задвижване (BEV), а 37 % от моделите са хибриди. Общият дял на електрическите автомобили на пазара на нови леки коли е достигнал 1,8% при 1,2% през 2017 година „ Очакваме, че този дял ще нарасне до 3,5 % през декември, а за цялата 2018 година делът на ЕПС ще е към 2,1 на 100 “, предвиждат от EV-volumes.

Продажбите на електрически коли в Съединени американски щати през третото тримесечие са най-вече на шлагера на Tesla - Tesla Model-3. През първата половина на 2018 година компанията към момента имаше индустриални проблеми, тъй че „ приносът “ на Model-3 e бил едвам 2000 до 6000 броя на месец. През третото тримесечие обаче Tesla съумя да посрещне големите упования и незабавно показва изумително пазарно наличие. Общо 54 300 броя са доставени за интервала юли – септември 2018 година, задоволявайки „ глада “ на щатските консуматори, като седмичната продукция скочи до равнища 4000-5000 броя. От общо 110 500 продадени за интервала електрически автомобили в Съединени американски щати, Model-3 е „ сграбчила “ половината, като съвсем целият годишен растеж на този бранш (над 107%) се дължи точно на новия електрически автомобил на Tesla.

Компанията раздрусва освен бранша на plug-in колите. Model-3 се трансформира в извънредно мечтана опция и на модели на обичайни автомобилопроизводители. „ Особено показателни са финансовите индикатори на Tesla за Q3, които демонстрират, че това произвеждане може е доста печелившо “, изясняват експертите.

През август и септември електрическият автомобил Model-3 е бил измежду петте най-добре продавани коли от всички категории, в това число с ДВГ, като продадените бройки се приближават до тези на всеобщите коли от междинен клас като Honda Accord и Toyota Camry. В сегмента за коли с сходен размер, мощ и цени (вкл. междинен и начален първокласен клас) Model-3 е сграбчила половината продажби за септември. Колата на Tesla се е продавала по-добре от BMW серия 3 и 4, Mercedes C-Class, Audi A4/A5, Acura TSX и всички останали, взети дружно. „ Можем да прибавим, че Model-3 е най-добре продавания електрически автомобил в света за последните 4 месеца “, настояват от EV-volumes, които поддържат настояща база данни на продажбите и потреблението на електрически автомобили в целия свят.

Месечни продажби на електрически автомобили в Съединени американски щати за 2016, 2017 и 2108 година

 Източник: EV-volumes.com

Източник: EV-volumes.com

Tesla Model-3 е измежду 5-те най-добре продавани коли

от всички категории в Съединени американски щати за Q3 2018 година Пазарите на коли в Съединени американски щати и Канада са разграничени в съответствие 2/3 лекотоварни и 1/3 леки коли. В автомобилния сегмент конкуренция става все по-ожесточена. Ford даже е обмисляла да спре да прави въобще леки коли. „ Същевременно Tesla нападна този парещ пазар с на пръв взор невероятно предложение: кола с батерия като единствен източник на сила, от млада и уязвима компания. Без забележителна потребителска база, само че с доста почитатели и твърда религия в личните си благоприятни условия “, разясняват анализаторите.

Най-добре продавами коли в Съединени американски щати за септември и Q3 2018



Източник: EV-volumes.com

Няколко години по-късно Model-3 към този момент е измежду четирите най-добре продавани коли в Съединени американски щати. Автомобили като Honda Civic и Accord, Toyota Corolla и Camry са имена икони за семействата в Съединени американски щати. В същото време Tesla предлага кола на доста по-висока цена, без отстъпки, без реклама, дистрибуцията има към момента е неразрешена в няколко щата. Трудно е за поверие, мъчно и за предсказание, само че триумфът е реалност, прибавят от EV-volumes.

Tesla Model-3 сигурно получи мощна поддръжка от резервациите направени пред 2 години, като последните известни данни са за 420 000 поръчани коли към края на юни 2018 година След това Tesla мина към по-нормален развой на поръчки, без запазване. Съобщение в Twitter от юли разкри, че купувачите вършат по 5000 нови поръчки на седмица. Същевременно световното навлизане на електрическите автомобили (без да броим Tesla и Китай), e скочило с 30% тази година, същият растеж се чака и за 2019 година

Продажби на Plug-in модели в Съединени американски щати за Q3 и годишен растеж за 2018





Източник: EV-volumes.com

Да „ издухаш “ конкуренцията

Доставките на Tesla Model-3 започнаха през юли (най-сетне!), като тя незабавно „ издуха “ цялата директна конкуренция. С изключение на Audi A4/A5, останалите играчи в сегмента регистрират спадове на продажбите. Продажбите на Mercedes C-Class са се свили с 28% на годишна база. Дори в случай че тези спадове са сезонни или са свързани с стартирането на нови модели на съответните производители, алармите в щаб квартирите им би трябвало да са „ пищят “ от дълго време. Целият пазар в този момент пораства с темпа на Tesla и някои се отхвърлят. Нито един от директните съперници на Model 3 не възнамерява да предлага напълно електрически версии в близко бъдеще, тъй че електрическите автомобили, излизащи от завода във Фремонт, имат всички шансове да диктуват събитията в сегмента.

Tesla изясни по време на неотдавнашния финансов отчет за Q3, че предходните коли / различни решения на купувачите на Model-3 не следват обединен и явен модел. Купувачите са привлечени от разнообразни автомобилни сегменти, неведнъж много по-евтини от Model-3, което демонстрира, че електрическият автомобил на Tesla е прелъстителен за необятен кръг консуматори и е доста въодушевяващ.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР