231 български и румънски медици са пристигнали вчера с чартъри

...
231 български и румънски медици са пристигнали вчера с чартъри
Коментари Харесай

231 медици от България и Румъния пристигнаха в Австрия

231 български и румънски медици са пристигнали през вчерашния ден с чартъри от София и Тимишоара, с цел да се обезпечи денонощна грижа за хората в района на Долна Австрия, заяви основаният в Брюксел уебсайт EURACTIV.bg.

Австрийският чиновник по обществените въпроси в район Долна Австрия Кристиан Тешл-Хофмайстер съобщи пред публичната радиостанция Oe1: “Не мога да ви кажа в този момент дали това ще бъде еднократно деяние или не. Ако още веднъж се появи потребност (от хора), ще се опитаме да създадем всичко допустимо, с цел да я задоволим “.

Няколко прилежащи страни затвориха границите си в отговор на пандемията през последните седмици. Това провокира опасения в Австрия, че притокът на здравни служащи може да бъде спрян.

Регионалната комерсиална камара заплаща на задграничния медицински личен състав престой в хотел за осъществяване на 14-дневната карантина, преди да стартира работа.

Хората ще останат по-дълго от нормалния интервал, който е от три до четири седмици. Тешл-Хофмайстер съобщи, че австрийският район е имал потребност неотложно от 70 служащи, само че са били наети над 200 като мярка за “сигурност “.

Европейската комисия издаде в понеделник на практика насоки за държавите-членки, с цел да подсигурява, че служащите в основни области могат да пътуват макар рестриктивните мерки.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР