2304-ма старозагорци носят името Николай и празнуват своя имен ден

...
2304-ма старозагорци носят името Николай и празнуват своя имен ден
Коментари Харесай

Над 4600 старозагорци празнуват днес имен ден

2304-ма старозагорци носят името Николай и честват своя имен ден през днешния ден, декември. За Никулден ще почерпят общо 4646 души в Стара Загора.
Съкратеният вид на едно от най-популярните имена у нас – Кольо, имат 710 души, а Нено – 28, сочи справката на Дирекция  „ Гражданско положения “ на общинската администрация. Имен ден през днешния ден означават и 645 господа с името Никола и 12 с име Нико. Поздравления за имения си ден одобряват и 157 с  името Николинка. 337 са носителките на все по-популярното име Никола, а измежду имениците са и 127 старозагорки с име Николета и 11 с име Ненка.
 Никулден - забавни обстоятелства, поверия и традиции Никулден - забавни обстоятелства, поверия и традиции
На 6 декември православната черква празнува деня на Свети Николай Мириклийски - Никулден. Това е един от най-важните православни празници...
Никулден заема значимо място в българската празнична традиция и е един от огромните православни празници. Посветен е на Свети Николай Мирликийски, считан за настойник на моряците, пътешествениците, банкерите и търговците. Народната традиция повелява да се сервират рибни ястия, като обичаен остава пълненият шаран.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР