230 фирми са се регистрирали за мярката 60/40, обяви Менда

...
230 фирми са се регистрирали за мярката 60/40, обяви Менда
Коментари Харесай

230 фирми са се регистрирали за мярката 60/40, обяви Менда Стоянова

230 компании са се записали за мярката 60/40, разгласи Менда Стоянова.

" За мярката 60/40 също се приказват небивалици. Само за два дни има регистрирани 230 компании. Мярката има за цел да поддържа тези бизнеси, в които са се търсили служащи, обучавали са ги ", изясни тя пред bTV.

Стоянова означи, че безработицата се е нараснала доста, само че това се дължи и на завърналите се от чужбина българи, които са се записали на борсата.

По отношение на стопанската система ни, тя сподели, че съгласно една от най-мрачните прогнози българската стопанска система ще се свие с 6-7%. Но по думите й все още се приказва за стесняване от 3%.

Председателят на Комисията по бюджет и финанси към Народното събрание има вяра, че удълженото изключително състояние ще помогне за превъзмогване на здравна рецесия.

" Всички знаем, че в този момент с това изключително състояние ще имаме проблем с стопанската система. Заради това се прави и актуализацията на Бюджет 2020 ", означи тя.

Вчера депутатите от Народното събрание удължиха изключителното състояние на територията на цялата страна до 13 май 2020 година
Припомняме, че изключителното състояние бе гласувано от Народното събрание със период от 13 март до 13 април. Тази седмица от Министерски съвет желаеха от депутатите да гласоподават:

актуализация на бюджета
удължение на изключителното състояние с един месец до 13 май
И двете бяха остро разкритикувани от президента Румен Радев в послание към народа, което пък провокира и гневната реакция на премиера Бойко Борисов, който провокира президента да наложи несъгласие, като по този начин щял да изкара хората на гибел.

По тематиката за решението да се замразят депутатските заплати, Менда Стоянова е на мнение, че е популистко. Трябва да вземем ясно и изрично решение каква част от заплатата си желаеме да даряваме, уточни тя.

" Парламентарната група на ГЕРБ подари 100 000 лв. на Министерството на здравеопазването. Сега парламентарната група ще вземе решение да даряваме половината от заплатите си, само че освен за дарителската сметка на Министерството на здравеопазването ", разкри депутатът. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР