23-тото издание на Футболната лига на парите на Делойт профилира

...
23-тото издание на Футболната лига на парите на Делойт профилира
Коментари Харесай

Най-богатите футболни клубове в света за 2020: Барселона измества Реал и Манчестър Юнайтед

23-тото издание на " Футболната лига на парите " на Делойт профилира тимовете с най-висока облага в най-популярния спорт в света. Публикуван единствено осем месеца след края на сезон 2018/19, отчетът се смята за най-надеждния самостоятелен разбор на финансовите резултати на футболните клубове.
 Кике Сетиен: Вчера се разхождах измежду кравите, през днешния ден съм треньор на Барса, на най-хубавите! Обновена
Кике Сетиен: Вчера се разхождах измежду кравите, през днешния ден съм треньор на Барса, на най-хубавите!

" Ще умра с концепциите си "

Барселона заема първо място в класацията на Делойт за най-богатите футболни тимове в света, като минава досегашната преграда от 800 млн. евро, генерирайки рекордни доходи за предходната година от 841 млн. евро.

Печалбата на тима е с съвсем 10% по- висока от тази на техните противници Реал (Мадрид) (757.3 млн. евро), които остават втори в класацията. Това е и най-голямата досега белязана разлика в приходите сред първия и втория тим от началото на издаването на отчета на Делойт.
 Снимка 460039
Източник:

Манчестър Юнайтед (711,5 млн. евро) - на трето място, остава най-високо разположеният британски клуб в годишната ранглиста на Делойт. Байерн (Мюнхен) (660,1 млн. евро) заема надлежно четвърта позиция, а Пари Сен Жермен (635,9 млн. евро) влиза в челната петица за сметка на Манчестър Сити (610,6 млн. евро), които отпадат до шестото място. Тотнъм е осми, което е най-високата позиция, заемана от клуба до момента. Той изпреварва Арсенал и Челси, с цел да се трансформира в тима с най-високи доходи в Лондон за първи път от 1996/97 година

Междувременно Ювентус влиза още веднъж в Топ 10 на класацията на Делойт, с помощта на подписването с Кристиано Роналдо.
 Снимка 460329
Източник:

Суперзвездата на Португалия, която се гордее с повече почитатели в Instagram, в сравнение с Барселона и Реал Мадрид взети дружно, оказва помощ на Юве да реализира търговски напредък посредством по-голяма видимост на марката. Като цяло тимовете на челните 20 позиции по доходи остават относително постоянни, като към тези от предходната година се включват единствено двама нови участници - Олимпик (Лион) се класира на 17-то място (изкачвайки се нагоре от 28-то място), а Наполи заема 20-то място (от 21-во през предходната година).

Двадесетте футболни клуба с най-висока облага в света доближават рекордните 9,3 милиарда евро комбинирани доходи през 2018/19 година, което е нарастване с 11%.
 Рашфорд с изумително достижение
Рашфорд с изумително достижение

Нападателят има на сметката си 200 мача във всички шампионати, в които е отбелязал 64 гола и се е отчел с 31 асистенции
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР