23 състезателки на ЖКХГ „Анелия“ /Мездра/ на възраст от 8

...
23 състезателки на ЖКХГ „Анелия“ /Мездра/ на възраст от 8
Коментари Харесай

23 гимнастички от „Анелия“ /Мездра/ изкачиха още едно стъпало в художествената гимнастика /снимки/

23 състезателки на ЖКХГ „ Анелия “ /Мездра/ на възраст от 8 до 16 години изкачиха още едно ходило от спортно-техническите равнища в художествената гимнастика, оповестиха от локалната администрация.
18 от тях поставиха сполучливо изпит за Ниво 2, а 5 за Ниво 1 от Програмата на Българската федерация по художествена гимнастика /БФХГ/ „ Спортно-технически равнища в художествената гимнастика „ Златна роза “. Изпитът е наложителен за всички гимнастички, с цел да бъдат картотекирани и да вземат участие в надпреварите от Държавния състезателен календар на БФХГ.
Изпитната комисия беше в състав: Мария Петрова - заместник-председател на БФХГ, Мария Кънчева - ръководител на Треньорската комисия към БФХГ и Мария Гатева - член на Съдийската комисия към БФХГ.
По време на изпита възпитаничките на треньорките Лили Николова и Цветелина Цинцарска демонстрираха какво са научили през последната една година в своята подготовка за създаване на съществени привички, вярна съгласуваност и заучаване на по-голям размер от спортно-технически умения.
Всяка от гимнастичките, които поставиха сполучливо изпита за съответното равнище, получи тапия, подписана от ръководителя на БФХГ Илиана Раева, и специфична шнола - алена за Ниво 1 и оранжева за Ниво 2.
Спортно-техническите равнища „ Златна роза “ са система за оценяване на подготовката, възстановяване на техниката и уеднаквяване осъществяването на съществени извършения в художествената гимнастика, създадени от Мария Петрова, Мария Кънчева и Мария Гатева.
Програмата включва 10 равнища, които покриват четири типа подготовка: техническа с тяло и апарат, физическа, танцова и музикално-творческа подготовка. Всяко равнище съдържа 10 съществени групи извършения - положения и позиции, стъпки, талази, равновесия, въртения, скокове, акробатични извършения, проби за физическа подготовка, техника с апарат и музикално-творческа задача.
Гимнастичките, положили изпита за съответното равнище, получават тапия и специфична шнола - розичка в цветовете на дъгата, която демонстрира равнището, до което са достигнали: алена, оранжева, жълта, зелена, синя, виолетова, индиго. Последните три шноли са в цветовете на медалите - бронзова, сребърна и златна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР