23 са установените до момента контактни лица от първа линия

...
23 са установените до момента контактни лица от първа линия
Коментари Харесай

23 са контактните лица на кмета на Русе

23 са откритите досега контактни лица от първа линия на инфектирания с ковид кмет на Община Русе Пенчо Милков. Това съобщи шефът на РЗИ – Русе доктор Маргарита Николова, съобщи БГНЕС.

Всички са под карантина, като на този стадий никой от тях няма признаци.

Днес постройката на Общината е затворена за стерилизация със заповед на шефа на РЗИ. Дадени са указания на чиновниците да си наблюдават здравословното положение, да си мерят температурата и при най-малките признаци да бъдат отстранени от работа.

Припомняме, че през вчерашния ден беше доказана позитивната проба за ковид на кмета на Русе Пенчо Милков. Той е признат в профилираната белодробна болница „ Д-р Димитър Граматиков “ с обща изнемощялост, отмалялост, висока температура и суха кашлица. По думите на шефа на болничното заведение доктор Светослав Дачев, той е бил с клинична картина на пневмония, която е потвърдена от направената рентгенова фотография.

Тъй като Областният шеф на Русе Галин Григоров е имал контакт с кмета, той се е самоизолирал за 14 дни. Установени са 6 негови контактни лица, които са под домашна карантина, като на този стадий нямат никаква симптоматика.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР