23-годишно момче с психични проблеми подпали цял жилищен блок в

...
23-годишно момче с психични проблеми подпали цял жилищен блок в
Коментари Харесай

Десетки семейства оцеляха като по чудо, след като психично болен младеж подпали блока им

23-годишно момче с психологични проблеми подпали цялостен жилищен блок в Кюстендил. По знамение десетки фамилии се разминаха единствено с нерешителност, опушени стени и адска миризма.

Инцидентът породи във вторник малко след 20 часа, когато пламва електрическото табло и цялото стълбище на блок №2, намиращ се на улица " Демокрация “, на пъпа на Кюстендил. По това време всички жители на блока били в домовете си, когато усетили адска миризма. " Някой от съседите е подал сигнал на тел.112. Не ни се мисли какво можеше да стане. Целият блок е газефициран. Всичко можеше да избухне “, разяснява за Монитор стара жена, живееща в същата жилищна постройка.

Тя споделя, че най-вероятно повода за пожара е опит за кражба на ток от страна на 23-годишния Иван Цветков. " Това момче живее единствено в апартамент на първия етаж. Миналата седмица го бяха хванали още веднъж да краде ток. Когато дойдоха криминалистите споделиха, че имало някакви сложени жици, които най-вероятно са негово дело “, изяснява обезпокоена кюстендилка, поискала анонимност от боязън за живота си.

Иван Цветков не един път заплашвал съседите си с разпра. На няколко пъти те пускали и сигнали до институциите, само че без резултат.

" Това момче живее при безчовечен условия. През зимата се отоплява на ютия и на готварска печка. Да не приказваме, че слагаше клечки от кибрит в ключалките на вратите единствено и единствено да ни основава проблеми. Просто към този момент не се устоя. Заплашва ни непрекъснато. Преди време е настаняван за лекуване, само че след това отново е пуснат да се прибере. Трябва ли да стане някоя покруса, да изгорим като пилци, с цел да се вземат някакви ограничения “, гневяха се кюстендилци.

В продължение на едно денонощие десетки фамилии, измежду които възрастни хора и дребни деца, са останали на мрачно и студено поради неналичието на електричество. Не е ясно и по кое време ще бъде пуснат тока предвид на напълно унищоженото електрическо табло.

" Настояваме страната да се намеси. Оказва се, че не се поставят нужните грижи за психологично болните и те са на независимост. В непосредственост до всички нас и рискови за обществото. Трябва ли да се стигне до някоя покруса, с цел да бъде настанено за лекуване това момче, което очевидно не е добре душевен и основава редица проблеми на всички нас “, настояват още кюстендилци.

Сподели
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР