23-годишният студент Теодор Цветков преплува днес благотворително езерото в Лесопарка

...
23-годишният студент Теодор Цветков преплува днес благотворително езерото в Лесопарка
Коментари Харесай

Студент преплува езеро, за да помогне за набиране на средства за 3-годишно момиченце

23-годишният студент Теодор Цветков преплува през днешния ден благотворително езерото в Лесопарка „ Липник “ край Русе.

Младежът провежда акцията в поддръжка на 3-годишната Мартина Танева от Банско, която пострада преди няколко месеца. Момиченцето изпадна в кома след усвояване на желатинова капсула, последва интервенция в чужбина, а в този момент има потребност от средства за рехабилитация, предава кореспондентът на БГНЕС от крайдунавския град.

Теодор споделя, че е научил за случая от обществените мрежи, където следи групите за хора, които имат потребност от помощ. За него благотворителността е нещо обикновено и взе участие постоянно в начинания, които поддържат най-много деца – с увреждания или болести. И защото е треньор по плуване, вадил е през 2016 година Богоявленския кръст от Дунава, взема решение да направи благотворително плуване в езерото. Смята, че това е атрактивно и ще притегли доста хора за идеята. И се оказва изцяло прав, защото на брега на езерото през днешния ден се събраха десетки русенци с децата си.

При температура на въздуха 8 градуса и на водата 1 градус младежът преплува към 200 метра от единия до другия бряг. Успоредно с него се движеше лодка с доктор и водолаз, които да оказват помощ, в случай че нещо се обърка. Под окуражителните крясъци на публиката Теодор сполучливо излезе на брега, поздравен с ръкопляскания от всички.

„ Трябва да си оказваме помощ един на различен и да потвърдим, че към момента има положителни хора и освен по Коледа стават чудеса “, показа младежът. А резултатът от акцията бе повече от отличен – събрани са към 3000 лева, които бяха преведени по дарителската сметка на дребната Мартина, с цел да подкрепят рехабилитацията й. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР