23-годишният Симеон П. е задържан до 72 часа с постановление

...
23-годишният Симеон П. е задържан до 72 часа с постановление
Коментари Харесай

Окръжната прокуратура в Шумен задържа съдебен заседател, издирван с ЕЗА от Италия

 23-годишният Симеон П. е арестуван до 72 часа с разпореждане на Окръжната прокуратура в Шумен. Мъжът е търсен с Европейска заповед за арест, издадена от съда в италианския град Лоди за кражба и непозволено потребление на непозната кредитна карта. След задържането му на 2 юни в полицията в Шумен се оказало, че 23-годишният мъж е правосъден заседател,  за което неотложно прокуратурата е уведомила управлението на съда, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

Престъплението, за което съдът в италианския град Лоди търси българина, се санкционира с отнемане от независимост от 2 до 8 години и по българския Наказателен кодекс.

Окръжната прокуратура в Шумен ще внесе искане в съда за взимане мярка за неотклонение " Задържане под стража “ на Симеон П. до предаването му на италианските правосъдни управляващи.

С ЕЗА съдът в Лоди търси за същото закононарушение и 40-годишната  Атанаска В. Тя също е арестувана от Окръжната прокуратура в Шумен до 72 часа и ще се желае непрекъснат арест и за нея до предаването й на управляващите в Италия. 

40-годишната жена е осъждана три пъти в България за кражба на дебитна карта и изтегляне на пари от нея, както и за джебчийска кражба.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР