23-годишен мъж от Велико Търново е задържан в Бургас броени

...
23-годишен мъж от Велико Търново е задържан в Бургас броени
Коментари Харесай

Задържаха муле след две ало измами в Бургас

23-годишен мъж от Велико Търново е арестуван в Бургас броени часове след взимане на сумата от общо 8 000 лева от две жертви на телефонни измами. Те са осъществени по класическата скица " оказване на подпомагане на полицейски чиновници при залавянето на телефонни измамници ".

При първата машинация – към 13,00 ч. на 21 юни 83-годишен бургазлия от к-с " Лазур " получил телефонно позвъняване от мъжки глас, показал се за служител на реда. Непознатият съумял да убеди възрастния човек, че се организира профилирана полицейска интервенция за задържане на телефонни измамници, като неговата роля е основна – посредством оказването на подпомагане на чиновниците на реда измамниците щели по-лесно да бъдат арестувани и наказани по бърза процедура.

Пенсионерът събрал сумата от общо 3 000 лева от жилището си, като увил парите в алуминиево фолио и при подаден му по телефона сигнал, изхвърлил пакета от петия етаж пред блока. Малко по-късно 51-годишния му наследник открил, че татко му станал жертва на телефонни измамници и алармирал в Пето Районно ръководство – Бургас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР