23-годишен испанец развива най-голямата си страст у нас – а

...
23-годишен испанец развива най-голямата си страст у нас – а
Коментари Харесай

Това е Марко Гонсалез и той има страст - да говори и пише на български

23-годишен испанец развива най-голямата си пристрастеност у нас – а точно българският език. Той приказва и написа съвършено на български. Кой е той и за какво избира да учи славянска лингвистика у нас?
" Хаджи Димитър " на Христо Ботев е обичаното стихотворение на Марко, оповестява bTV.
„ Асоциирам го със свободата на човек за избор. Напоследък съм чел повече неща от български създатели, в сравнение с испански”, споделя Марко Видал Гонсалес.
Марко се запалил по българския език още в родната Испания, където записва славянска лингвистика. Учи съветски и български.
„ И се оказа, че този език ми хареса повече и зае мястото на съветския. Руският е по-перспективен, до момента в който български не е по този начин и ми хареса толкоз, и взех решение, че би трябвало да продължа с него”, добави Марко.
Последната година от следването си учи в Софийския университет.

" Един от най-мотивираните студенти, извънредно доста четеше. Направи ми усещане прелестният български, на който говори”, сподели учител в СУ " Св. Климент Охридски” проф. Амелия Личева.
23-годишният юноша има блог, в който написа на български разбори за езика и литературата ни. И даже поправя българите, когато бъркат.
„ Хората като пишат, не помнят разпоредбите. Като кажеш " жилището е огромен ", то не се усеща, само че като пишеш " жилището ", а не " апартаментът ".
След завършването си предходната година, взема решение да остане у нас. Сега преподава на българи испански език.
„ Винаги се чудят, какво правиш тук. Защо не си в Испания на топло. Има доста неща, които ми харесват като зеленината, даже в София”, разяснява Марко.
В деня на славянската книжовност си пожелава страната ни да отделя повече пари за учебните заведения зад граница.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР