23 души са с положителни проби за коронавирус в село

...
23 души са с положителни проби за коронавирус в село
Коментари Харесай

23 души с COVID-19 в село Осина, няма да го блокират

23 души са с позитивни проби за ковид в село Осина, община Сватовча, благоевградско.
На постоянния утринен брифинг доцент доктор Димо Димов разгласи, че там се е оформило огнище на ковид, само че локалното РЗИ е подхванало нужните ограничения за преодоляване на обстановката.
Засега не се постанова затваряне и блокиране на сатовчанското с. Осина, сподели шефът на РЗИ-Благоевград доктор Калоян Калоянов, представен от 24 часа.
Всички носители на вируса са контактни на жена, лекувана в столичната болница " Св. Иван Рилски ". Тя се е прибрала преди към седмица в дома си в селото и след това е умряла.
" Заразените са нейни родственици и близки, които са се грижили за нея. Живеят в няколко прилежащи къщи, по тази причина не се постанова да затваряме селото. Сред 22-мата няма хора в тежко положение. Някои са в болничното заведение в Гоце Делчев ", добави доктор Калоянов.
Дадени са наставления на кмета на селото и на община Сатовча за стерилизация на публичните места. Препоръчано е да се следи да няма скупчване на хора в магазините и на други обществени место. " Хората са изпълнителни и съблюдават предписанията, не излизат ", добави шефът на РЗИ.
В болничното заведение в Петрич е настанен и различен пациент, върнал се от лекуване в столичната " Св. Иван Рилски ", също инфектиран с ковид.
Припоняме, че през април в болничното заведение имаше общо 4 пациенти с ковид. Трима от тях нямат никакви признаци. Единствено пациентът с остра левкемия, от който потегля инфекцията в лечебницата, е с изцяло разгъната картина за коронавирусна зараза. Общо 12 индивида от личен състав на двете клиники, където е лежал пациента с левкемията (11 от хематологията и 1 от гастроентерологията), са дали позитивни проби за COCID-19. Всички те са асимптомни и са сложени под домашна карантина за 28 дни. Отделения на болничното заведение бяха дезинфекцирани и затворени краткотрайно.
Пациент на лечебното заведение обаче болести няколко души в Бургас в края на април. Двата бяха признати в болница, единият се оказа първият доказано болен в лечебното заведение. Там тече инспекция на РЗИ, с цел да се откри кой е нулевият пациент. Новите заболели са брачната половинка на инфектирания и внукът му, 7-годишно момче. И двамата са под домашна карантина у дома (28 дни), защото нямат признаци, които да постановат болничен банкет. Изследвани са всички техни контактни лица, които са негативни и са сложени под карантина (14 дни).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР