227 000 души у нас се осигуряват на 3 000

...
227 000 души у нас се осигуряват на 3 000
Коментари Харесай

Колко българи се осигуряват на над 3400 лева

227 000 души у нас се обезпечават на 3 000 лв. и към 160 000 души се обезпечават на над 3 400 лева Данните изнесе шефът на Националния застрахователен институт (НОИ) Ивайло Иванов пред Българска национална телевизия.

Затова той упорства оптималният застрахователен приход да бъде повишен, тъй като през последните години не е повишаван. С 42% набъбна минималният и междинният застрахователен приход и доста се приближи разликата сред минималния и междинния застрахователен приход. Когато лицата се обезпечават, те се надяват да получат съответна пенсия, уточни Иванов.

Предложението за оптималния застрахователен приход е положително, сподели шефът на Национален осигурителен институт и прикани да не се гледа на компаниите като компании, които обезпечават единствено бизнес. Ако това е лимитирано сега и се одобряват осигуровките като някакъв налог или тежест, дано да се погрижат за своите чиновници, прикани Ивайло Иванов.

„ Тежестта е по-равно сред работодателя и лицето и е по-добре въпреки всичко оптималният застрахователен приход да е вървящ и да се върви в една вярна посока “, настоя шефът на Национален осигурителен институт.

Как да разберете какво ви изплаща Национален осигурителен институт

По думите му Бюджет 2022 е реален, осъществим и ще покрие безусловно всички решения за нарастване на пенсиите. Според него се получило по този начин, че много хора смесили приходите от пенсиите си с коронавирус добавката. Всички пенсии бяха увеличени, няма пенсия, която да не е увеличена, посочи Иванов.
 istock istock
Той не може да се ангажира какво ще се случи, когато изтече коронавирус добавката, само че тя рано или късно ще спре. Най-добре е да спре допустимо най-рано, само че има поръчки да се потърси вид, при който добавката да влезе в пенсиите и да се покачат приходите, изясни шефът на Национален осигурителен институт.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР