221 души са били убити при стрелби на обществени места

...
221 души са били убити при стрелби на обществени места
Коментари Харесай

Над 220 убити при стрелби на обществени места в САЩ за две години

221 души са били убити при стрелби на публични места в Съединени американски щати в интервала 2016-2017 година, съобщи ТАСС, като цитира отчет на ФБР. Още 722 индивида са били ранени при 50 случая на съзнателно потребление на огнестрелно оръжие в 21 щата.

При това в статистиката на ФБР не са включени самите стрелци, както и престрелки сред незаконни банди и случаи на възпроизвеждане на изстрели по несъобразителност.

Най-смъртоносната пукотевица в Съединени американски щати през последните две години е устроената от Стивън Падък в Лас Вегас. 64-годишният мъж умъртви 58 и рани 489 души на концерт, преди да се самоубие, на 1 октомври 2017 година

Втората корекция в конституцията на Съединени американски щати подсигурява на жителите на страната правото да имат и носят огнестрелно оръжие. През последните години управляващите направиха опити да затегнат контрола над търговията с оръжия, само че без триумф, отбелязва ТАСС.

По данни на Конгреса на Съединени американски щати на 326 милиона американци се падат 300 милиона единици огнестрелно оръжие - два пъти повече, в сравнение с през 1968 година Статистиката на ФБР сочи, че към две трети от убийствата в страната се правят с огнестрелни оръжия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР