220 машини са по пътищата на страната и обработват районите

...
220 машини са по пътищата на страната и обработват районите
Коментари Харесай

220 машини почистват районите със снеговалеж

220 машини са по пътищата на страната и обработват регионите със снеговалеж.

През планинските проходи прекосяването е без ограничаване, като се изключи прохода " Шипка ", по който до 3 април 2020 година е спряно прекосяването поради създаване на връзката на обхода на Габрово с първокласния път I-5, напомнят от АПИ.

Прогнозата на метеоролозите е за превалявания от сняг над по-голямата част от страната - с струпване до 15 см сняг, а по планинските региони и над 25 см. В композиция със мощния вятър на доста места ще има условия за преспи и навявания.

Оранжев код за рисково време през днешния ден е избран в областите Смолян и Благоевград, а жълт в 13 области: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, София, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив и Кърджали.

Агенция " Пътна инфраструктура " приканва водачите, на които им се постанова да пътуват, да потеглят единствено с подобаващи гуми, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, спазвайки напътствията на " Пътна полиция ". Блокирането на придвижването от коли, които не са готови за придвижване при снеговалеж, затруднява работата на почистващата техника и попречва пътуването на останалите водачи. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР