22 септември е предизвикателство и отговорност за държавниците, защото силна

...
22 септември е предизвикателство и отговорност за държавниците, защото силна
Коментари Харесай

Йотова: Трябват ни същата увереност и воля на дедите ни отпреди 111 години

22 септември е предизвикателство и отговорност за държавниците, тъй като мощна и просперираща страна се гради със мощни институции, уверена е Илияна Йотова

„ Трябва ни същата убеденост на дедите ни отпреди 111 години, които знаеха къде желаят да стигнат, по какъв начин да строят бъдещето. Трябват ни същата воля и мощ, без значение от обстановка, от свои и непознати ползи. “ С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова приветства жителите и гостите на град Троян, където дружно с тях празнува Деня на независимостта на България, оповестиха от прессекретариата на президента.

Вицепрезидентът дефинира 22 септември като предизвикателство и отговорност към общество, политици и държавници. „ Предизвикателство е към нас като общество и жители, тъй като е належащо да повярваме в личните си сили, в силата на единението. Предизвикателство е пред политиците, тъй като трябват съответни политики, рационални и потребни за хората. Предизвикателство е пред държавниците, тъй като мощна и просперираща страна се гради със мощни институции “, посочи Илияна Йотова. По думите на вицепрезидента през днешния ден имаме потребност от мощни хора, виновни за съдбините на България и българския народ, с цел да може всеки българин да живее заслужен живот.

Вицепрезидентът Йотова съобщи, че 111 години генерации българи претърпяват и триумфи, и нещастия, триумфи и крушения, опълчване и обединяване. „ Пишем своята история като народ, което не би било допустимо без 22 септември 1908 година. Обявяването на независимостта е извор на самочувствие и народен оптимизъм “, уточни вицепрезидентът.

Илияна Йотова прикани постоянно да се вглеждаме в избелелите фотографии от тези паметни събития, тъй като „ те ни срещат с хора – смели, дръзки, горди “. По думите на вицепрезидента това бяха същински водачи, които имаха едно верую и една задача – да върнат величието на един народ, пет века потъпкван, само че съхранил българщината, да строят модерна, съвременна и просперираща България на обединените и самостоятелни българи.

По-късно кметът на община Троян Донка Михайлова сподели на вицепрезидента Илияна Йотова обичайна улица на занаятите в центъра на града. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР