22 септември - Денят на българската независимост, заслужава да стане

...
22 септември - Денят на българската независимост, заслужава да стане
Коментари Харесай

СДС: Денят на независимостта трябва стане национален празник на България

 22 септември - Денят на българската самостоятелност, заслужава да стане народен празник на България, каквато концепция има Съюз на демократичните сили от години. Това оповестиха от пресцентъра на Съюз на демократичните сили.

След освобождението от турско иго, несправедливият Берлински контракт помрачи стремежите на младата българска страна да отхвърли изцяло властта на Османската империя. Дързостта и родолюбието на група същински българи докара до Съединението на Княжество България и Източна Румелия, а събитието, увенчало окончателното отменяне на политическата и финансова взаимозависимост от Османската империя, е Денят на независимостта!

22 септември е денят, в който преди 113 години България се изправи против Великите сили и сподели, че има национално достолепие и мощ, с цел да реализира своята лелеяна самостоятелност.

" Винаги миролюбив, Моят Народ през днешния ден копнее за своя културен и стопански напредък; в това направление нищо не трябва да спъва България; нищо не треба да пречи за преуспяването ѝ. Такова е желанието на Народа Ми, такава е неговата воля - да бъде съгласно както той желае. " - се споделя в Манифеста за оповестяване на независимостта.

А дали, повече от век по-късно, не копнеем още веднъж за това?! Дали не забравяме, улисани в провокациите на живота, че с цел да има прогрес и подем за България, би трябвало повече национално самочувствие и безстрашие. И тъкмо този ден може да ги подхранва, да ни дава убеденост и да бъде наш народен празник!

Честит Ден на независимостта, горди българи! 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР