22-рото издание на София филм фест започна, а журито на

...
22-рото издание на София филм фест започна, а журито на
Коментари Харесай

Журито на Международния конкурс на СФФ отново събра признатите имена от световното и бг кино

22-рото издание на София филм фест стартира, а журито на Международни конкурс обичайно включва едни от приетите имена на международното кино - Илдико Енеди (режисьор), Ралица Петрова (режисьор), Клаудия Ландсбергер (програмен консултант), Милан Малич (актьор) и Георгий Овашвили (режисьор).

„ Изключително щастлива съм, че тази година на фестивала има толкоз доста български филми. Радвам се, че младите сътрудници запалянковци имат задоволително пристрастеност, с цел да се оправят и да се преборят с компликациите “, разяснява Петрова, режисьор на наградения с 27 наградата пълнометражен филм „ Безбог “, който бе и огромният победител на миналогодишния София филм фест.

Журито беше единомислещо по отношение на критериите, съгласно които ще дефинира спечелилите – откровена и достоверна история, която да превзема с кинематографичния си език и наличие, което да накара фена да се замисли върху това, което е видял.

„ Впечатлена съм от разнообразието от филми тази година. Има за всеки по нещо, което е отлично! Публиката на фестивала също е доста разнообразна, а тази стратегия е изпълнена с разнообразни стилове, сюжети, режисьори и има доста филми, които няма да може да се видят различен път. Организацията е на високо равнище! “, разяснява Ландсбергер.

Тя, дружно с колежката си Илдико Енеди дадоха скъпи препоръки по отношение на основаването на качествени сюжет и продукция, а Малич и Овашвили разясниха спецификите на филмите, с които вземат участие във фестивала.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР