22 млн. лв. от Оперативна програма Региони в растеж се

...
22 млн. лв. от Оперативна програма Региони в растеж се
Коментари Харесай

С 22 млн. лв правят Перник желано място за живот

22 млн. лева от Оперативна стратегия " Региони в напредък " се влагат в обществена, просветителна, пътна, административна инфраструктура и възстановяване на градската среда в Перник. Тези средства ще го трансфорат в привлекателно и мечтано място за живот. Това съобщи през днешния ден министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова при своето посещаване там в навечерието на празника на града.

В Перник тя откри,,Парк на провокациите " и ремонтирания мост над река Струма, които са част от общинския план " Подобряване на градска среда в град Перник ". Той е на стойност съвсем 4 млн. лева и по него към този момент са реновирани над 32 000 кв. м. площи, измежду които и междублоковото пространство в кв. " Тева ". От обновената градска среда ще се възползват близо 88 хиляди души , като е обезпечена досегаемост за инвалиди или фамилии с дребни деца.

Новооткритият,,Парк на провокациите " се простира на над 20 декара и включва уреди за отдих и игра на разнообразни по възраст деца, зона за катерене, " скаутска зона ", трасета за маунтинбайк и зона за логическа игра " Търсене на философския камък ". По думите на районния министър тези атракциони ще създадат парка прелестно място за отмора и забавление за всички поданици и посетители на града.

Министърът поздрави кмета Вяра Церовска и екипа й за проявената иновативност при избора на плановете, с цел да трансфорат Перник в съвременен европейски град .

По време на визитата си Аврамова заяви и че се чака аварийно-възстановителните работи по Автомагистрала " Люлин " да приключат до 22 октомври, след което ще стартира ремонт на първокласния път през Владая.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР