22-ма души, сред които две деца, област Велико Търново са

...
22-ма души, сред които две деца, област Велико Търново са
Коментари Харесай

22-ма души са под домашна карантина във Великотърновско

22-ма души, измежду които две деца, област Велико Търново са сложени под карантина в домашни условия за ковид. Въпреки това няма анулирани всеобщи мероприятия в района, написа БНР.

Инфекциозните отделения във великотърновската и горнооряховската болница заявяват, че имат подготвеност за банкет на пациенти и нямат проблеми с персоналните защитни средства. „ След пътувания в Италия в района под наблюдаване са 22-ма, доброволна карантина. Тези хора на процедура са здрави “, увери шефът на Регионалната здравна ревизия доктор Евгения Недева.

Тя осведоми, че се вършат инспекции на случаи, подадени от жители за техни съседи, завърнали се от рискови региони, които не са уведомили здравните управляващи.

Летище Горна Оряховица е подхванало превантивни ограничения, проблем има с пристанище Свищов, което не е оборудвано за следене на здравословното положение на пасажерите.„ Там нямаме завършен пункт, само че ние си вършим организацията “, сподели доктор Евгения Недева.

В района има нов пик на грип, само че няма да се наложи наново оповестяване на зараза, показаха от РЗИ.

Междувременно 30-годишен мъж от Кюстендил е настанен във ВМА със подозрение за ковид. Той се завърнал неотдавна от Италия, оповестиха от РЗИ - Кюстендил. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР