22-кратният шампион в турнирите от Големия шлем Рафаел Надал изрази

...
22-кратният шампион в турнирите от Големия шлем Рафаел Надал изрази
Коментари Харесай

Рафаел Надал: Не знам дали ще мога да играя в полуфинала

22-кратният първенец в шампионатите от Големия шлем Рафаел Надал изрази подозрения по отношение на това дали ще може да излезе за мача си от полуфиналите на Уимбълдън против Ник Кирьос.

Вчера във етапа на четвъртфиналите, само че във втория сет му се наложи да вземе медицински таймаут поради травма в коремната област.

Въпреки тази контузия двукратният първенец в Лондон откри сили да стигне до успеха след повече от четири часа на корта, а след дуела самият той съобщи, че е останал сюрпризиран от триумфа си.

" И аз не знам по какъв начин направих този поврат. Щастлив съм, че завоювах, макар компликациите. Трябваше да стартира да поднасям по друг метод. На моменти си мислех, че няма да съумея да доиграя мача. Благодаря на публиката за поддръжката и силата, която ми дадоха ", разяснява след мача Рафа.

Испанецът показа още, че не е сигурен дали ще може да излезе за полуфинала си против Ник Кирьос.

" Не знам дали ще мога да играя в полуфинала. Трябва да чувам хората, които наблюдават моето положение. На равнище тяло в този момент нуждая се от малко отмора. Притеснявам се, тъй като знам болката, през която прекосих ", съобщи Рафаел Надал.

Неговият съперник в полуфиналите Кирьос пък изрази мнение, че мачът сред него и Надал ще бъде " най-гледаният мач в историята на тениса ".

" Имали сме невероятни сражения на централния корт. Струва ми се, че двамата с него сме безумно разнообразни, само че демонски се почитаме един различен. На феновете от целия свят ще им потекат лигите от тази среща. Мисля че това ще бъде най-гледаният мач в историята на тениса ", показа австралиецът.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР