22 граждански организации ще получат финансиране в третото издание на

...
22 граждански организации ще получат финансиране в третото издание на
Коментари Харесай

22 граждански организации с финансиране от третото издание на „Ти и LIDL за по- добър живот“


22 цивилен организации ще получат финансиране в третото издание на " Ти и Lidl за по-добър живот " - най-голямата обществено виновна самодейност на Лидл България. Печелившите планове бяха показани и наградени на публична гала през днешния ден със специфичното присъединяване на Томислав Дончев, вицепремиер и ръководител на съвет за развиване на гражданското общество към Министерски съвет.

" Lidl е един добър модел за корпоративна обществена отговорност. Благодарение на плановете, които са осъществени, са съумели да разсънят гражданската сила, да накарат хората да имат цел и да мечтаят. Това е най- значимото от всичко. Искам да благодаря за напъните на Лидл България ", показа господин Томислав Дончев, вицепремиер и ръководител на съвет за развиване на гражданското общество към Министерски съвет.

Тазгодишните финалисти бяха селектирани измежду 214 плана от 92 обитаеми места, а събраният фонд, с който ще бъдат подкрепени определените 22 организации, е на стойност 155 000 лв.. Сред новите планове най-голяма част са в региона на културата и образованието - общо 15, а в интерес на околната среда и дейния метод на живот ще бъдат финансирани 7 плана.

" Щастливи сме, че за три години от старта си с фонд от малко над половин милион лв. самодейността финансира 73 организации от 44 обитаеми места. Тези резултати ни дават увереността да продължаваме напред и да поддържаме от ден на ден вдъхновяващи планове. Всичко реализирано до тук потвърждава, че дружно с нашите чиновници, клиенти и гражданските организации можем сполучливо да работим в интерес на обществото ", разяснява Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на Лидл България.

" Ти и Lidl за по-добър живот " е определяна като най-голямата грантова стратегия на частен корпоративен донор у нас и се осъществя в партньорство с Фондация " Работилница за цивилен начинания " и Български дарителски конгрес.

Пълен лист с утвърдените за финансиране планове може да бъде открит тук: https://bit.ly/2ogdZI0.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР