22-годишното крило на сръбския гранд Цървена звезда Неманя Радонич ще

...
22-годишното крило на сръбския гранд Цървена звезда Неманя Радонич ще
Коментари Харесай

Цървена звезда договори трансфер в Марсилия за 12 млн. евро

22-годишното крило на сръбския гранд Цървена звезда Неманя Радонич ще продължи кариерата си в Олимпик Марсилия.
 Динамо (Загреб) продаде бранител на Лестър за 13 млн. евро
Двата клуба са се споразумели за всички условия по прехвърлянето, който дружно с бонусите се прави оценка на 12 млн. евро, а играчът ще подпише контракт з пет години. Звезда ще го употребява в плейофите за влизане в Шампионската лига против австрийския Залцбург, след което той ще премине в Марсилия.

Само преди месец шефовете на Звезда отхвърлиха 8 млн. евро за роденият в Ниш футболист, които бяха препоръчани от Щутгарт. Радонич има 28 мача за „ червено-белите ”, в които е отбелязал 5 гола. Освен това той стигна до националния тим на страната, с който записа два мача на Мондиал 2018 в Русия. През новия сезон той има три гола в предварителните кръгове на Шампионската лига, в това число и победното попадение в продълженията при гостуването на словашкия Спартак (Търнава), с което отборът се класира за плейофите.

С този огромен трансфер, втори за клуба в последните две години след този на Марко Груич в Ливърпул за 5 млн. евро, Звезда се подрежда незабавно след Динамо (Загреб) в класацията на балканските грандове, които с максимален триумф продават играчи на Запад. Зад тях остават сръбските Партизан и Войводина и хърватския Хайдук, чиито съществени прехвърляния в последните няколко години са същинска необичайност.

Следващият гений, на който Звезда разпорежда огромни очаквания за солидна кариера и огромен трансфер е плеймекърът Велко Николич. 19-годишният изобретателен полузащитник към този момент си завоюва прозвището „ сръбския Лука Модрич ”, само че клубът му не форсира налагането му и сега младокът играе за дублиращия тим Графичар във Втора лига.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР