22-годишният Сали П. е предаден на съд с обвинителен акт

...
22-годишният Сали П. е предаден на съд с обвинителен акт
Коментари Харесай

Съдят 22-годишния Сали, обвинен в убийството на таксиджия за 20 лв. в Разград

22-годишният Сали П. е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Разград за грабежа, съпроводен с убийството на 63-годишния таксиметров водач Кр. И., оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Тежкото престъпно закононарушение е било осъществено на 27 февруари тази година на пътя Разград - село Дянково. Около 20,49 часа подсъдимият Сали наел таксиметровия автомобил, ръководен от 63-годишния Кр. И. Подсъдимият се завърнал от Германия на 22 февруари, където работел. Изкараните в чужбина пари били изиграни на ротативки. За да си набави средства, решил да извърши обир на таксиметровия водач.

В автомобила по пътя Разград – Дянково Сали извадил нож и нанесъл общо шест удара в региона на шията на лидера, който е опитал да се отбранява. Единият прерязал сънната артерия на жертвата. След това успявал да извлачи тялото в гориста околност, покрай автомобила. От сенника на таксито взел оборота от 20 лв. и мобилния телефон на водача.

На местопроизшествието спряла кола, ръководена от жена. Тя решила, че е станал пътен случай. Предложила на Сали да го закара в Разград, защото помислила, че той е водачът на таксиметровия автомобил. Така подсъдимият дошъл в Разград, където бил засечен от камера в центъра на града в 21,38 часа.

Отнетите от убития таксиметров водач 20 лв. Сали проиграл в казино, след това отишъл в приятелката си. В нейния дом проверяващите намерили кървавите му чорапи. Шубата, с която бил облечен в нощта на убийството, с мобилния телефон в нея се опитал да изгори. Около 17 часа на 28 февруари полицията го открила и задържала.

Предстои делото против 22-годишния Сали П. да бъде планувано за разглеждане в Разградския областен съд. Ако той бъде приет за отговорен за грабежа, съпроводен с убийството на таксиметровия водач, го чака наказване отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР