22-годишният русенец е лишен от правоуправление за две годиниНаложените на

...
22-годишният русенец е лишен от правоуправление за две годиниНаложените на
Коментари Харесай

Глобиха с 2000 лева шофьор, отказал проба за алкохол

22-годишният русенец е лишен от правоуправление за две години

Наложените на И. П. санкции санкция в размер на 2000 лв. и отнемане от право да ръководи МПС за период от 24 месеца за отхвърли му да даде проба за алкохол, влязоха в законна мощ. Това се случи, откакто решението на Районен съд – Русе, с което е доказано наказателното разпореждане за налагане на тези наказания, бе оставено в действие от по-горната инстанция и към този момент е дефинитивно.

На 12.12.2021г. към 02:00 часа 22-годишният жалбоподател управлявал личния си лек автомобил „ Хонда “. На кръстовището на бул. „ Цар Освободител “ и бул. „ Съединение “ станал участник в ПТП, за което било формирано досъдебно произвеждане. Пристигналите на място полицейски чиновници поискали да тестват с техническо средство И. П. за алкохол. Тъй като той отказал, му съставили акт и ваучър за здравно проучване, в който било записано, че следвало да се яви в УМБАЛ „ Канев “ до 40 минути, с цел да даде биологични проби за химично лабораторно проучване. Жалбоподателят не сторил това и в законовия период началникът на КАТ издал наказателно разпореждане.

С решението си Районен съд – Русе е удостоверил наказателното разпореждане, отхвърляйки възраженията за двойна наказуемост. Според съда, формираното досъдебно произвеждане за закононарушение по превоза не касае същото действие, за което е ангажирана отговорността на нарушителя. В случая са налице две обособени действия, а точно: 1 - причиняване на ПТП и 2 - отвод на лидера да бъде пробван за приложимост на алкохол, касаещи отбрана на друг вид публични връзки.

Касационната инстанция е споделила изцяло претекстовете на Районен съд - Русе, довели до потвърждаване на издаденото наказателно разпореждане. Според тричленния правосъден състав, осъщественото нарушаване е било несъмнено открито, защото И. П. не се е съгласил да бъде тестван за приложимост на алкохол по планувания в закона метод.

Решението на Районен съд – Русе, с което е доказано наказателно разпореждане за налагане на санкция в размер на 2000 лв. и отнемане от правоуправление за 2 години на И. П., към този момент е в законна мощ.

Припомняме, че при тежката злополука пострадаха трима младежи

Очевидци, участвали на мястото на случая описаха, че в този миг оттова е минавал екип на „ Спешна помощ “, който незабавно е спрял, с цел да се погрижи за потърпевшите. Те са откарани в болница с разнообразни контузии.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР