22-годишният Кристиан Николов, подсъдим за смъртта на журналиста Милен ЦветковМилен

...
22-годишният Кристиан Николов, подсъдим за смъртта на журналиста Милен ЦветковМилен
Коментари Харесай

СГС отказа да пусне под домашен арест подсъдимия за смъртта на Милен Цветков

22-годишният Кристиан Николов, обвиняем за гибелта на журналиста Милен Цветков  Милен Цветков Милен Цветков е роден на 30 юли 1966 година в София. На 19 април 2020 година е погубен при злополука. Завършва, остава в ареста. До седмици в Софийския градски съд ще бъде планувано разпоредителното съвещание по делото за тежкия пътен случай от предишния Великден.

С какви претекстове Николов получи следващ отвод за по-лека мярка за неотклонение - че отвън ареста може да извърши друго закононарушение против превоза - извод, който правосъдният състав направи въз основа на експертизи, съгласно които е блъснал колата на Цветков след приложимост на три типа упойващи субстанции, с двойно по-висока скорост от позволената, а пътният случай се е случил на оживено кръстовище в светлата част на деня, т.е. под опасност са били пешеходци и други водачи.

Съдия Веселина Ставрева уточни, че очевидци са декларирали, че Кристиян е употребявал опиати и преди злополуката. Тя обаче отхвърли да се произнесе по тежката правна подготовка за ликвидиране с възможен предумисъл, поради която младият мъж е застрашен от тежко наказване, в това число и пожизнен затвор.

По желаното от Кристиян Николов да бъде освободен под домакински арест, който да се следи с електронна гривна, заседава 5-членният състав, който на първа инстанция ще взема решение за виновността му.

Преди да чуе за следващ път "не ", Кристиян Николов съобщи, че задържането му под стража е в услуга на прокуратурата, не на правораздаването, а съдът е подложен на напън по делото.

Той ще дава отговор самичък за гибелта на Милен Цветков  Милен Цветков Милен Цветков е роден на 30 юли 1966 година в София. На 19 април 2020 година е погубен при злополука. Завършва, тъй като, както стана ясно в правосъдната зала, прокуратурата се отказала да търси наказателна отговорност от майка му - Десислава Пешева, за това, че му е разрешила да седне зад кормилото на джипа, благосъстоятелност на компанията ѝ, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР