22-годишният Кристиан Николов, който на 19 април уби с джипа

...
22-годишният Кристиан Николов, който на 19 април уби с джипа
Коментари Харесай

Обвиненият за катастрофата с Милен Цветков разиграва съда до безкрай

 22-годишният Кристиан Николов, който на 19 април умъртви с джипа си " Ауди " журналиста Милен Цветков, отказвал да му бъде направена психиатрично-психологическа експертиза. Това стана ясно през днешния ден в Софийския градски съд. Там се гледаше делото по тъжба на Кристиан против продължаващия му арест. Самият той отказал да бъде докаран от следствения арест в Съдебната палата, както и не пожела по видео връзка да се включи в процеса.

Причината за неговото отвращение да взе участие по видео връзка била епидемиологичната конюнктура, обвързвана с ковид. Още при започване на делото, прокурорът Иван Кучиев показа информация от движимостите лица - психиатри и психолози, от която излиза наяве, че Кристиан е отказал да бъде преглеждан от тях по отношение на правенето на негова психиатрично-психологическа експертиза, заради което досега такава няма.

Той 3 пъти изразявал подготвеност да спомага, само че всякога възниквали някакви аргументи. Така да вземем за пример, когато за следващ път психологът и психиатрите отишли на 26 юни, Кристиан получил стомашно разтройство. Пак от думите на прокурора стана ясно, че на 22 юни той не е имал здравни проблеми. На 24 юни обяснил, че има остаряла контузия на гръбнака отпреди 4-5 години, заради което бил заведен на рентгенов обзор, а на 29 юни били стомашните му проблеми. На 6 юли рентгеновата фотография посочила, че няма никакви болести.

Според юриста му Любомир Таков младежът се почувствал зле на 26 юни, също така когато се възнамерявали дейности по следствието, те не били съобразени и с неговата стратегия, което пък щяло да докара до ограничение правото на отбрана на клиента му. Самият Таков на няколко пъти посочи, че Кристиан бил подготвен да спомага, заради което в края на съвещанието прокурорът Иван Кучиев го прикани, когато е подготвен, да се включи в следствените дейности.

Пак по време на съвещанието стана ясно, че са направени голям брой експертизи - над 10, включително и ДНК разбори, както и механически за скоростта. Експертизата на ДНК посочила, че върху въздушната възглавница от лявата страна на автомобила, както и на скоростния лост и на лявата врата има биологичен материал от Кристиан, а на дясната врата и дясната въздушна възглавница - кръв от неговия сателит Георги Иванов, наследник на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов.

Tова по безспорен метод доказвало, че точно Кристиан е карал джипа " Ауди ". При взимането на биологичния материал проверяващите срещнали проблем, защото младежът отказал и се наложило това да стане след предписание от арбитър. Техническата експертиза пък посочила, че 15-16 метра преди конфликта с колата на Милен Цветков, автомобилът на Кристиан се движел с към 95 км/ч, а при самия удар - с към 100 км/ч при позволени 50 км/ч в този сектор. 

Осен това светва червен светофар за колите, а за пешеходците зелен и в този миг е имало хора които пресичат. След час и половина съвещание арбитър Николай Младенов реши, че няма съображение Кристиан Николов да излезе от ареста. Магистратът уточни, че са налице всички предпоставки за продължение на неговото задържане - обоснованото съмнение, че той прави закононарушението, заплаха да се укрие и да извърши закононарушение, написа " 24 часа ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР