22-годишният Кристиан Николов, който блъсна с джипа си автомобила на

...
22-годишният Кристиан Николов, който блъсна с джипа си автомобила на
Коментари Харесай

Обвиняемият за катастрофата, причинила смъртта на Милен Цветков, остава 72 часа в ареста


22-годишният Кристиан Николов, който блъсна с джипа си автомобила на журналиста Милен Цветков и лиши живота му, е притеглен като обвинен и остава в ареста за 72 часа, като се чака прокуратурата да изиска и непрекъснатия му арест от съда.
Първоначално през вчерашния ден мъжът беше арестуван за 24 часа в 4 РПУ в столицата, а през днешния ден беше отведен в Столична дирекция на вътрешните работи, с цел да му бъде повдигнато обвиняване за тежката злополука на бул. „ Черни връх “.
Прокуратурата разпореди и инспекция на средствата, с които е платен джипът, предизвикал злополуката. Колата е благосъстоятелност на компанията на майка му Десислава Николова изпълнителен шеф на "Винпром Карнобат ", по информация на NOVA. Именно това - по какъв начин е платен джипът, ще ревизира икономическата полиция, оповестяват от прокуратурата.
Известният ефирен водещ Милен Цветков почина на Великден в жестока злополука, породена от обвинения, налетял върху колата на журналиста, до момента в който той е чакал на червен светофар.
Вследствие на конфликта автомобилът на Цветков е изхвърчал на 20 метра вътре в кръстовището. На мястото на случая нямало следи от спирачен път. Екипите на Спешна помощ са пристигнали незабавно, журналистът е имал пулс, само че по пътя за „ Пирогов “ е умрял.
Водачът, провокирал злополуката, е на 22 години от София с шофьорска брошура от 18-годишен. По данни на полицията, в пътното му досие попада едно нарушаване. При изработен тест за упойващи субстанции, тестът му е реагирала на канабис и амфетамин.
За това закононарушение, наказването, което се планува, е от 3 до 15 години за причиняване на гибел след приложимост на алкохол или упойващи субстанции.
По предписание на основния прокурор Иван Гешев, следствието в Софийската градска прокуратура на злополуката, при която почина Милен Цветков, ще бъде взето на специфичен доклад от Апелтивната и Върховната прокуратури.
Прокуратурата ще разпореди инспекции на произхода на средствата, с които джипът е закупен, като обект на ревизия ще бъдат и родителите на лидера.
Именно по две следствия, стартирани под управлението на Иван Гешев, от година и половина в ареста е предприемачът Миню Стайков, който се оказва съучастник на майката на водача.



Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР