22-годишният колумбиец Еган Бернал от отбора на Ineos спечели тазгодишния

...
22-годишният колумбиец Еган Бернал от отбора на Ineos спечели тазгодишния
Коментари Харесай

22-годишният Еган Бернал спечели Тур дьо Франс

22-годишният колумбиец Еган Бернал от тима на Ineos завоюва тазгодишния Тур дьо Франс и стана най-младият победител от 110 години насам.
 Сняг прекъсна 19-ия стадий, Еган Барнал облече жълтата фланелка
Състезателят от Южна Америка изкова успеха си в последните два стадия, а на следващия ден му следва парадното каране до столицата Париж, където ще бъде коронясан. Втори остана миналогодишният отличник Герант Томас, който оформи двойната победа на Ineos още в първата година на някогашния тим на Sky с името на новия спонсор.

Французинът Жулиен Алафилип, който носеше жълтата фланелка до през вчерашния ден, остана пети в крайното нареждане.

Днешният 20-и стадий беше скъсен от 130 км на 59,5 км, като повода бяха неподходящите условия, които принудиха уредниците да прекратят преди финала и вчерашния стадий.

Победата в стадия, чийто край във Вал Торен беше на 2365 метра, завоюва Винченцо Нибали от Bahrain-Merida с време 1:51.53 часа.

Втори се подреди Алехандро Валверде от Movistar, който изостана с 10 секунди. Подиума добави съотборника му Микел Ланда, на 14 секунди.

Четвърти и пети финишираха Бернал и Томас, като при пресичането на финалната линия уелсецът прегърна своя млад съотборник и с усмивка го поздрави.

Така Тур дьо Франс се оказа повече от сполучлив за тима на Ineos, който загуби водача си Кристофър Фрум няколко седмици преди старта на конкуренцията. Британецът катастрофира тежко по време на подготовка на критериума Дофине и сега се възвръща.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР