22-годишният А.С., привлечен към наказателна отговорност за това, че в

...
22-годишният А.С., привлечен към наказателна отговорност за това, че в
Коментари Харесай

Предадоха на съд млад мъж от Варненско, системно управлявал нерегистриран автомобил

 22-годишният А.С., притеглен към наказателна отговорност за това, че в изискванията на продължавано закононарушение, управлявал моторно транспортно средство, което не е записано по надлежния ред - закононарушение по член 345, ал.2, по отношение на ал.1, във  връзка с чл.26, ал.1 от Наказателен кодекс, бе предаден на съд с обвинителен акт на Районна прокуратура – Варна.

22-годишният мъж е престъпно проявен и обвинен по няколко досъдебни производства, които са в ход все още под наблюдението на Районна прокуратура - Варна. Освен това той бил осъждан два пъти – по член 345, алинея 2 и по член 355, алинея 2 от Наказателен кодекс.

Обвиняемият А.С. бил недееспособен лидер, на същия в никакъв случай не било издавано удостоверение за ръководство на МПС. Въпреки това той постоянно предприемал ръководство на автомобил, за което бил неведнъж глобен от органи на реда за разнообразни нарушавания на ЗДвП.

На 19 април 2020 година, обвиненият бил засечен от полицейски патрул да ръководи лек автомобил " БМВ “ в село Синдел. При осъществената инспекция полицейските чиновници открили, че той бил недееспособен лидер, както и, че управлявания от него автомобил не бил регистриран по надлежния ред, като същия бил с прекъсната регистрация. За установените нарушавания на А.С. бил формиран акт за определяне на административно нарушаване

Въпреки това, на 30 април той още веднъж се качил в автомобила и тръгнал. Направил няколко обиколки в центъра на селото, като при една от маневрите позволил удар с предната част на автомобила в оградата на парцел. Вместо да изчака идването на полицейските чиновници, обвиненият напуснал местопроизшествието. По – късно А.С. бил издирен и му бил формиран акт.

Предстои Варненския областен съд да насрочи дата за разглеждане на делото. Ако бъде приет за отговорен А.С. той може да получи наказване " отнемане от независимост “ до една година или с " санкция “ от петстотин до хиляда лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР