22-годишната британска блогърка Ел Дарби публикува в своя YouTube канал

...
22-годишната британска блогърка Ел Дарби публикува в своя YouTube канал
Коментари Харесай

Собственик на хотел забрани настаняването на блогъри, ето какво ги посъветва

22-годишната английска блогърка Ел Дарби разгласява в своя YouTube канал 17-минутен видеоклип, в който разказа по какъв начин тя е била засрамена от администрацията на White Moose Cafe и Charleville Lodge намиращи се в столицата на Ирландия. Оказа се, че момичето е възнамерявало пътешестване до Дъблин със своя другар и за престоя си там, както постоянно, взема решение да потърси благоприятни условия за гратис жилище в подмяна на реклама в нейния блог (Дарби има 94,000 клиенти в YouTube и 85 000 в Instagram).
Но Пол Стансън, притежателят на хотелите, се е шокирал от тази молба, написа Elle.

В отговор на имейла на момичето той написа във Фейсбук страницата на White Moose Cafe, че Ел Дарби би трябвало да си откри естествена работа.

Собственикът на хотела озаглави поста си: " Сълзите на един блогър ".

" Скъпи блогъре (знам името Ви, само че в този момент това няма значение), благодаря за Вашия имейл, в който сте попитали за гратис настаняване в подмяна на реклама. Решихме да покажем самоуважение и достолепие като напишем този отговор. Ако аз разреша да останете тук, в подмяна на споменаването ни във видеоклипа си, кой ще заплаща на служащите и чиновниците, които се грижат за вас? Кой ще заплаща на камериерките, които почистват стаята Ви? Сервитьорите, които Ви оферират закуска? Администраторите, които се грижат за Вас? Кой ще заплати за електричестото, което употребявате по време на престоя си? За прането? За водата? Може би би трябвало да кажа на моя екип, че те ще бъдат показани във видеоклипа Ви, вместо да получават заплащане за осъществената работа, до момента в който сте при нас? ", написа притежателят на хотелите.



" За наш шанс и ние имаме доста количество почитатели в обществените медии. Имаме 186 000 почитатели в нашите две страници във Фейсбук, почти 80 000 в нашия Snapchat, 32 000 в Instagram и малко над 12 000 в нашия Twitter, само че в никакъв случай не бихме поискали от никого нищо гратис в подмяна ", порицава Пол във Фейсбук.

Ел незабавно отговори с 17-минутно видео, в което тя показа историята с почитателите си. В сълзи, Дарби сподели, че само е желала да разбере дали хотелите са подготвени да вършат бизнес с нея.

" Но отговорът му беше ужасяващ. На никого не бих поискала това отношение. Почувствах се толкоз зле. Така не съм плакала с години ", призна си тя.

По-късно на страницата на White Moose Cafe във Фейсбук се разгласиха още няколко писма до блогърите. В един от тях притежателят на хотела съобщи, че той отстранява опцията за съдействие с блогъри в бъдеще и не разрешава настаняването им в хотела. Едновременно с това той подкани инфлуенсърите да си намерят естествена работа, с която да могат да си заплащат за артикули и услуги, както всички останали хора.



В друго отворено писмо, Стенсън благодари на блогърите за безплатния PR и даде обещание да напише книга " Как да се популяризираме в света без да изхарчим и стотинка ".

След като получи неочаквана известност в обществените мрежи и медиите, притежателят на хотела продължи със суровите си изявления. В един от последните постове той се обърна против вегетарианците и ги помоли да не са толкоз пристрастни към яденето.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР