22-годишна пловдивчанка завърши с пълно отличие Американския университет и получи

...
22-годишна пловдивчанка завърши с пълно отличие Американския университет и получи
Коментари Харесай

Пловдивчанка се дипломира с пълно отличие в Американския университет

22-годишна пловдивчанка приключи с цялостно отличие Американския университет и получи най- високата степен  Summa cum laude. Стефани Душилова се дипломира с две специалности - " Бизнес администрация и мениджъмънт " и " Журналистика и всеобщи връзки ". Стефани е приключила ЕГ " Пловдив " и по-късно е призната в университета, където през цялото си образование има единствено отлични оценки. Така 4 години по-късно, тя е един от двамата студенти, които на церемонията в събота, бяха на подиума при дипломирането на випуск 2023 година на университета, паралелно с всички преподаватели, настоятели и ректора на образователното заведение.
Прочетете още


По време на образованието си Стефани Душилова се занимава с доста благотворителни каузи  и основава " Клуб по консултантство ", който прави безвъзмездни бизнесконсултатиции на разнообразни компаниии и стартъпи, а също по този начин създава и бизнеспланове за тях. След първата си година в университета, тя получава цялостна стипендия и по този метод взема решение въпроса с цената на образованието си. 

Младата дама към този момент се е насочила към компания, в която ще може да съчетава наученото в двете специалности. " Не беше елементарно, само че знам, че напъните си костваха. Благодаря на моите преподаватели, които постоянно са ме подкрепяли със препоръки " споделя Стефани за TrafficNews. Тя е избрала да остане в България, защото счита, че в страната има капацитет за развиване, а и технологиите към този момент са трансформирали света в световно село, в което имаш свободата да избираш с какво да се занимаваш. 

246 са завършващите бакалаври в университета тази година –  с 13% повече от предходната, като 70% от тях са от България. Най-много студенти взимат тапия със компетентност „ Бизнес администрация “ (35%). Следват абитуриентите по „ Икономика “ и „ Журналистика и всеобщи връзки “ (13%), „ Политически науки и интернационалните връзки “ и „ Компютърни науки “ (12%). Значителен % (40%) приключват с две специалности с помощта на неповторимата за района система liberal arts. Абсолвентите излизат от АУБ с две дипломи – американска и българска. 

Сред приключилите с висок триумф Американския университет във Випуск 2023 са пловдивчаните Иван Караджов и Веси Михайлова. 





На церемонията бе учредена премия на името на княгиня Мария Луиза, която повече от две десетилетия бе член на Борда на почетните настоятели и на 21 май разгласи напускането му. 90-годишната сестра на някогашния български министър-председател Симеон Сакскобургготски и щерка на цар Борис III и кралица Йоанна разгласи, че се отдръпва от настоятелството на висшето учебно заведение. От АУБ оповестиха своята изненада – премията, чийто пръв притежател е точно княгиня Мария Луиза. Отличието ще бъде връчвано на пенсионирани членове на настоятелството, които са съдействали за триумфа на университета.



*Summa cum laude е почетна купа, употребена от просветителните институции за обозначаване на степен, която е извоювана „ с най-високо отличие “.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР