22-годишен френски студент е в критично състояние, след като се

...
22-годишен френски студент е в критично състояние, след като се
Коментари Харесай

Френски студент се самозапали заради Макрон и написа: Нямам сили да живея с 450 евро на месец

22-годишен френски студент е в сериозно положение, откакто се самозапали на обществено място, заяви Военновъздушни сили. Младият мъж разгласява във Facebook информация за финансовите си усложнения единствено часове преди да се самозапали пред академични ресторант в Лион. Той упрекна президента Еманюел Макрон, двама от неговите прародители, крайнодясната лидерка Марин Льо Пен, както и Европейския съюз, че са го „ умъртвили “, съобщи Блиц.

Пожарникарите обявиха, че мъжът е получил 90% изгаряния. Мъжът, който учи в университета в Лион, написал по-рано във Facebook, че към този момент няма сили да се изправи против финансовата тежест и да живее с 450 евро на месец.

" Нека се борим против възхода на фашизма, който ни разделя... и с либерализма, който основава неравенства ", написа той. „ Обвинявам Макрон, Франсоа Оланд, Николас Саркози и Европейски Съюз, че ме убиват, създавайки неустановеност за бъдещето на всички, а също по този начин упреквам Льо Пен и медиите и редакторите им в основаването на боязън “, добави той. Самоубиецът е обяснил мястото на самозапалването си - пред многолюден академични ресторант – със устрема да го направи „ политическо място “.

Студентските съюзи SUD-Éducation и Solidaires приказваха за „ несигурността “ на „ живота на студентите “. " Неговото държание не може да се свежда единствено до отчаянието ", обявиха те в изказване.
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР