22-годишен е подготвял нападение на Таймс Скуеър в Ню Йорк.

...
22-годишен е подготвял нападение на Таймс Скуеър в Ню Йорк.
Коментари Харесай

Задържаха мъж, подготвял нападение на Таймс скуеър в Ню Йорк

22-годишен е подготвял нахлуване на " Таймс Скуеър " в Ню Йорк. Той е повлиян от концепциите на така наречен " Ислямска страна ". Заподозреният е на 22 години, роден в Бангладеш и сегашен гражданин на квартала " Куинс ".Американски съд му повдигна обвинявания за нелегално придобиване на оръжие и го остави зад решетките без право на гаранция.

 © БГНЕС
22-годишният Ашикул Алам е бил наблюдаван от няколко месеца. Той е бил арестуван тази седмица при опит да купи от сътрудник под прикритие два девет-милиметрови револвера с изтрити номера. Те трябвало да послужат за убийствата на служители на реда и цивилни на " Таймс скуеър ".

При срещите си с федералния сътрудник под прикритие Алам е изразявал утвърждение за атентатите от 11-ти септември в Ню Йорк и за дейностите на Ислямска страна. Обсъждал да употребява колан с експлозиви, огледал е няколко пъти фамозния площад и изтъкнал, че сполучливо нахлуване ще ги трансформира в " митове ".

Според обвиняването Алам е възнамерявал удари и против други забележителности в Ню Йорк, в това число с гранатомет против Кулата на свободата, издигната на мястото на Близнаците. Обмислял е и атентат във Вашингтон против държавни представители.

Джери Хауър- някогашен чиновник на Министерство на вътрешната сигурност: Опитвате се да държите подобен обвинен под наблюдаване допустимо най-дълго време с цел да установите дали е обвързван с терористична мрежа.
Връзки с терористична мрежа не са открити. В правосъдната зала участваха и двамата родители на Алам. " Таймс скуеър " е измежду най-оживените места в света. През последните години там са осуетени най-малко два бомбени атентата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР