22 двойки от четири държави са заявили участие в международния

...
22 двойки от четири държави са заявили участие в международния
Коментари Харесай

22 двойки от четири държави ще участват в МТ по спортна гимнастика Велик Капсъзов“

22 двойки от четири страни са декларирали присъединяване в интернационалния шампионат по спортна гимнастика по двойки в памет на първия българия притежател на олимпийски орден в този спорт Велик Капсъзов.

„ Искахме да уважеми първите, а първият е той – Велик Капсъзов, за това кръстихме шампионата на негово име. Малко със забавяне го вършим. Той скоро си отиде от този свят. Това едно почитание, което демонстрираме към него и като клуб и като федерация. Той е заслужен за почитание от всички, които ще вземат участие в този шампионат. Догодина имаме предпочитание този шампионат да има награден фонд и него да вземат участие младежи, девойки, мъже и дами. Тази година след спирането поради Ковид пандемията мъчно се реализираха връзките с клубове и с обособените страни, само че въпраки оганичени финанси успяхме да го организираме – ние от клуб ЦСКА благодарение на федерацията. Ще вземат участие 22 двойки или 44 участника от четири страни – България, Македония, Гърция и Сърбия. Надявам се следващата година, когато наперим повече спонсори, да има повече състезатели от повече страни “, това показа пред БНР Милко Танкушев- президент на клуб по спортна гимнастика ЦСКА.

Според регламента всяка двойка ще се състои от един младеж и една госпожица.
Състезанието ще се организира в пет кръга. При всеки кръг образуването на общия общ брой стартира изначало. JOKER ще удвоява оценките на състезателите в петте кръга на авансово деклариран апарат.

Турнирът е за състезатели от 14 до 18 години и ще се организира в зала " Раковски " от 10 часа.

Велик Капсъзов е участник на олимпийските игри през 1956, 1960 и 1964 година. Първият българин притежател на олимпийски орден в този спорт - бронз на халки от олимпиадата през 1960 година в Рим. Бронзов медалист е на халки от европейското състезание през 1959 година и притежател на купата в същата дисциплинираност от европейските шампионати през 1961 и 1963 година.

Носител е на три медала от Универсиадата в София през 1961 година - бронз в самостоятелния многобой и злато на халки и на успоредка.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР