>22 души от общо 33-ма служители, които са и членове

...
>22 души от общо 33-ма служители, които са и членове
Коментари Харесай

Подписка срещу разпространени неверни твърдения за неправомерно управление на културна институция в Благоевград

> 22 души от общо 33-ма чиновници, които са и членове на синдикатите остро възразяват против писмо, публикувано до институции на държавно и локално равнище. В подписката категорично е посочено, че изказванието, за напуснали преподаватели, в резултат на оказван напън върху тях, не дава отговор на истината.

За интервала, в който ЦЛТРДБ действа, досега са пенсионирани двама души, а двама са напуснали по взаимно единодушие.

" С изненада научихме за изпратеното до всички висши институции писмо от Председателите на ОбщКС на СБУ в КНСБ Благоевград и РСО Благоевград към КТ " Подкрепа ", чиито синдикални членове сме и ние. Писмото е написано със единодушието и знанието на Председателя на синдикалната ни организация, само че без неговия автограф.

Поради характерните условия на новия Закон и основаването на изцяло нова конструкция, ни бе предоставена опция да организираме и преструктурираме активността в едногодишен период, съгласно условията на ЗПУО. Обединението на ОДК, Център по изкуствата и Младежки дом оцени най-сетне креативния труд на преподавателите от Център по изкуствата като педагогичен.

Не е истина изказванието, че сме сюрпризирани от въвеждането на такси. Още при започване на образователната 2016/2017 година, всички учители в ЦЛТРДБ бяха известени, че от 01.01.2017 година ще бъдат въведени такси за образованието на всички възпитаници към Центъра. Размерът на таксите е алегоричен и беше признат с Решение №467/23.12.2016 година на Общински съвет Благоевград.

Проверки на трудовата дисциплинираност и образователния развой се организираха целогодишно на всички учители в Центъра, а не преднамерено както се твърди в писмото. В новото длъжностно разписание на ЦЛТРДБ, в действие от 01.10.2017 година е планувано понижаване на педагогичен експерти - 10 на брой, само че включително се включват пенсионираните и напусналите по лично предпочитание учители. Поставените в писмото " проблеми " не са обсъждани в синдикалната ни организация. Неверните изказвания уронват престижа ни и биха основали отрицателно отношение към Центъра за личностно и креативно развиване на децата на Благоевград.

Изразяваме безапелационното си противоречие с написаното ", написа в част от писмото чиновници към Центъра. 

Център за личностно и креативно развиване на децата на Благоевград започва активността си 2016/2017 образователна година, посредством обединяването на три обособени звена - ОДК, Център по изкуствата и Младежки дом - Благоевград. При обединяването, във връзка с педагогическия личен състав бяха непокътнати всички щатни бройки. През образователната 2016/2017 година, Община Благоевград резервира всички форми за изследване и разбор желанията на децата и родителите да се занимават с избран тип активност. След края на образователната 2016/2017 година и обширен разбор на посещаемостта на педагогическите форми, бе открито, че има повтаряне на някои организационно-педагогически форми. От друга, страна посредством осъществени инспекции на работното място бе открито, че учениците, записани в други форми на образование през време на образователната година, доста са намелели. Това се удостоверява и от информация за платени такси по Раздел X от Наредба за определянето и администрирането на локалните такси и цени на услуги на територията на Община Благоевград.

В подписката е посочено още, че изказванията за липса на педагогичен опит на Директора Цветанка Гаврилова е безусловно погрешно.

Бонка Ичкова, която застава зад публикуваните погрешни изказвания също е била част от екипа на ЦЛТРДБ. В продължение на съвсем година тя е била на ½ щат, като за същото от 39 подадени заявки към нейната школа има единствено 2 импортирани такси.

След закриването на МЦТПО базата и администрирането на дейностите по трудово образование също са предадени на Центъра.При обединяването, във връзка с педагогическия личен състав бяха непокътнати всички щатни бройки. Ръководният състав на четирите звена бе 5 броя-4 шефа и 1 помощник-директор. В момента, управителния състав е 3 бр.-1 шеф и 2 помощник-директори.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР