22,3 милиона лева поиска държавната „Бул Био“ от премиера Бойко

...
22,3 милиона лева поиска държавната „Бул Био“ от премиера Бойко
Коментари Харесай

„Бул Био“ с няколко проекта за производство на ваксини, държавата отделя 22,3 милиона лева


22,3 милиона лв. изиска държавната „ Бул Био “ от премиера Бойко Борисов, който през днешния ден дойде на посещаване в Националния център по заразни и паразитни заболявания, където беседва с шефа на компанията доктор Румен Кофинов, заяви БГНЕС. Стана ясно, че страната е подготвена да финансира проучване за това по какъв начин имунизациите въздействат върху разпространяването на ковид.

Във връзка с изключителното състояние преди един месец придобихме лиценз за търговия на едро с медикаменти и с лиценз за търговия с защитни средства, заяви доктор Кофинов и добави, че „ Бул Био” е в положително финансово положение.

Той заяви, че са в развой на разработка на лекарство в помощ на битката с COVID-19 на основата на хлорохин фосфат. В рамките на дни ще осведомявам за напредъка, сподели още доктор Кофинов. „ Бул Био “ имат още няколко предпочитани плана. Първият е за нова индустриална линия на БЦЖ ваксина. Инвестицията ще е на стойност 10,8 млн. лв., а с нея производствата ще са двойни – 4 милиона ампули.

Проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център, разяснява, че във връзка с имунизациите имаме потребност от нови мощности, „ освен за нас, само че и за прилежащите страни “.

Вторият план на „ Бул Био “ е за разширение на производството на човешки кръвни артикули. Необходимата инвестиция е в размер на 7,3 млн. лв. – за нова инсталация.

Третият план на „ Бул Био “ е за възобновяване на производството на хиперимунна животинска плазма от коне. Очакваната инвестиция е 4,2 млн. лв., като по думите на доктор Кофинов България може да излезе на международните пазара при възобновяване на това произвеждане, което се употребява при змийско отравяне, дифтерит или тетануст.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР