218 автобуса ще се движат от първи учебен ден в

...
218 автобуса ще се движат от първи учебен ден в
Коментари Харесай

218 автобуси по улиците в Пловдив от първия учебен, ОКТ глобява превозвачите при неизпълнение

218 рейса ще се движат от първи образователен ден в Пловдив. За това са се разбрали Община Пловдив и превозвачите, откакто вторите желаеха да остане лятното разписание. 
Прочетете още
С решение от 15 май Общинският съвет одобри, че лятното разписание от 193 рейса ще бъде до 14 септември. На процедура в последните две години се движиха толкоз рейсове. Според решението от първия образователен ден броят им трябваше да бъде повишен на 228.  Превозвачите обаче обявиха, че нямат водачи и не могат да усилят подвижения състав. Последва отговор от Община Пловдив, че няма да вършат компромис и ще глобяват при несъблюдение на решението.

В последна сметка от на следващия ден ще има 218 автобуса, които да извозват учащите и пловдивчани. След 22 септември броят им ще стане 220, когато бъде пуснато придвижването по бул. „ Дунав ”, изясни шефът на ОКТ Георги Стоилов.

„ Разбрахме се с превозвачите за останалите 8 рейса да се пуснат, когато завършат ремонтите. В реалност по избрани прави има проблем ”, сподели Стоилов. Той добави, че от ОКТ ще наблюдават прецизно превозвачите и в случай че не се извършват курсовете с избрания брой рейсове – ще се постановат наказания.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР