217-ото събитие на Ultimate Fighting Championship (UFC) загуби една от

...
217-ото събитие на Ultimate Fighting Championship (UFC) загуби една от
Коментари Харесай

UFC 217 загуби една от битките си заради допинг


217-ото събитие на Ultimate Fighting Championship (UFC) загуби една от борбите си в последния миг. Срещата в полутежка категория сред Йон Кутелаба и Михаел Алексейчук бе изтеглена от бойната карта за вечерта, откакто Кутелаба бе набелязан от Американската антидопингова организация за евентуално нарушаване на разпоредбите, произлизащо от допинг проба, която е взета от спортиста на 18-ти и 19-ти октомври.

Ето и формалното изказване на UFC:

"Организацията на UFC беше известена през днешния ден, че Американската антидопингова организация (USADA) осведоми Йон Кутелаба за евентуално нарушаване на антидопинговите правила, произлизащо от проба, която е взета от Кутелаба на 18-ти и 19-ти октомври. USADA краткотрайно приключва спортните права на Кутелаба и борбата му против Михаел Алексейчук е анулирана и отпада от бойните карти на UFC 217 за 4-ти ноември 2017-та година. "

"USADA, самостоятелният админ на антидопинговата политика на UFC, ще се заеме с ръководството на резултатите и с подобаващото решение за това дело, включващо Кутелаба. В рамките на антидопинговата политика на UFC има явен и обективен правосъден развой, който се дава на всички спортисти преди да им бъдат наложени наказания. Допълнителна информация ще бъде показана в подобаващото време, когато процесът напредне. "

23-годишният Кутелаба има две победи и две загуби в четирите си срещи за UFC, а за последно бе забелязан в деяние през месец юни. Тогава той се показа извънредно впечатляващо и нокаутира съперника си Енрике да Силва за единствено 22 секунди. За Михаел Алексейчук това щеше да бъде дебютна среща под банера на Ultimate Fighting Championship.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР